Budapesti útvonalakat is érint a Lufthansa járatritkítása

Személyzethiány miatt 34 ezer járatot töröl nyáron a Lufthansa, a ritkítások a budapesti útvonalakat is érintik, derül ki az airportal.hu cikkéből.

IllusztrációForrás: lapping/Pixabay

A lépést a tavalyi évhez hasonlóan a krónikus létszámhiánnyal indokolják. A vállalat az év végéig 20 ezer alkalmazott felvételét tervezi, de a nyári csúcsidőszakig már nem tudják feltölteni az állományt.

Március végétől október végéig a tervezett menetrend mintegy 10 százalékát kénytelenek törölni, a változtatások a frankfurti és a müncheni járatokat érintik.

A légitársaság olyan útvonalakon ritkít, ahol naponta több járat is közlekedik, illetve olyanokat töröl, amelyekre egyelőre kevés foglalás érkezett. Az előzetes ritkítással a az utolsó pillanatos járattörlések nyomán kialakuló káoszt kívánja megelőzni.

A Frankfurt-Budapest útvonalon 1085-ről 966-ra, a München-Budapesten pedig 992-ről 837-re csökken a járatszám a március 26. és október 28. közötti időszakban.

A leányvállalatoknál, a Eurowingsnél, az Austriannál és a Swissnél ugyancsak további járattörlésekre lehet számítani.

Nemrégiben arról számoltunk be, hogy súlyos fennakadások voltak a németországi repülőtereken, mert egy frankfurti vasúti építkezésen megsérült a Lufthansa csoport informatikai rendszere. Rá két napra pedig sztrájk miatt nem szállhattak fel a repülők a frankfurti és a müncheni repülőtérről sem.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek