Sztrájkot jelentettek be több német és spanyol repülőtéren

Kisebb-nagyobb fennakadásokra kell számítani február 27-től a német és a spanyol légiközlekedésben. Németországban a Verdi szakszervezet hirdetett újra sztájkot, melynek ideje alatt a kölni és a düsseldorfi repülőtér közalkalmazottai szüntetik be a munkát.

Figyeljünk rá, mikor utazunk SpanyolországbaForrás: Shutterstock.com

A szakszervezet tájékoztatása szerint a sztrájk miatt késésekre, járatkimaradásokra, és légi forgalom részleges megszűnésére lehet számítani mindkét repülőtéren – írta a Reise vor9. Az éjszakai műszakok miatt a Köln/Bonn repülőterén már 26-án éjjel megkezdi a sztrájkot, így a munkabeszüntetés teljes befejezése mindkét repülőtéren 28-ára virradó éjjel várható.

Sztrájksorozatot hirdettek 17 spanyol repülőtéren is hétfőtől - erről a The Irish Sun számolt be. Az értintett repülőterek között lesz a Madrid-Barajas, Barcelona-El Prat, Reus, Alicante, Valencia, Murcia, Málaga, Almería, Salamanca, Valladolid, Burgos, Logrono, Zaragoza, Huesca, Lanzarote, Gran Canaria and Tenerife Sur repülőtere is. A Swissport földi kiszolgáló cég dolgozói egészen április 13-ig minden hétfőn, kedden és csütörtökön sztrájkra és munkabeszüntetésre készülnek.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek