Videó: 11 éve szállt le utoljára Malév-járat, ilyen volt az utolsó nap a reptéren

A legnagyobb videómegosztón bukkantunk rá az Aeropark Budapest Repülőmúzeum kisfilmjére, amely azt a bizonyos  2012. február 3-i napot idézi meg, amikor 66 év folyamatos működés után leállt a Malév. Noha régóta tudni lehetett, hogy vállalat súlyos anyagi gondokkal küzd, a működés felfüggesztésének bejelentése villámcsapásként hatott-án. A Malév-flotta nagyobb része még aznap elhagyta Budapestet.

Ahogy az összes többi gép, úgy ez a Boeing 737-es sem szállt fel többet a magyar légicég logójával - illusztrációForrás: ChrisW / Wikipedia

A kisfilmben a légitársaság utolsó napját idézik fel olyan dolgozókkal, pilótákkal, utaskísérőkkel, akik akkor szolgálatban voltak, vagy lettek volna, illetve február harmadikán még nem tudták, hogy a hónap elején 30 éves pályafutásuk utolsó közforgalmi repülését hajtották végre.

Hogyan zajlott a Boeing 737-esek és a Dash 8 Q400-asok emlékezetes és szívszorító visszarepülése Shannonba és Sandefjorba? Mi történt a karbantartóbázison a fekete sereg távozása után? Kinek, milyen nehéz döntéseket kellett meghoznia február harmadika után? Kránitz Balázs szerkesztő ezeknek a súlyos kérdéseknek is utána járt. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek