Repülőgépet neveznek el II. Erzsébet királynőről

Míg a mára megszűnt Boeing 747-es az "Égbolt királynője" becenevet viselte, a Virgin Atlantic újrahasznosítja ezt a kifejezést, és a néhai Erzsébet királynő emlékére ugyanezzel a névvel jegyzi majd új repülőgépét – adta hírül a CNN.

A légitársaság már korábban is elnevezte gépeit a történelem jelentős nőiről, köztük a brit szüfrazsett vezető Emmeline Pankhurstról, Billie Holiday énekesnőről és a walesi hercegnőről, Dianáról.

A Virgin légitársaság vadonatúj Airbus A330neo gépe az "Égbolt királynője" nevet kapta a néhai uralkodó tiszteletére.

A gépre egy vörös hajú nő képét festették fel, aki a Virgin védjegyének megfelelő vörös árnyalatú ruhát visel. „Ahogyan Erzsébet királynő történelmi 70 éves uralkodása alatt, a Virgin Atlantic is büszke arra, hogy az Egyesült Királyság lobogóját repítheti szerte a világon" – mondta Corneel Koster, a Virgin Atlantic ügyfél- és üzemeltetési igazgatója. „Örülünk, hogy hamarosan flottánkban üdvözölhetjük az „Égboltok királynőjét", és reméljük, hogy méltó tisztelgésként szolgál egy felejthetetlen, nagyon szeretett uralkodó előtt." – tette hozzá.

II.Erzsébet királynő 2022. szeptemberében hunyt elForrás: Shaun Jeffers/Shutterstock

II.Erzsébet királynő, aki 2022 szeptemberében hunyt el, uralkodása alatt gyakori utazó volt, több mint 120 országba látogatott el. A Királyi Légierő gépe, amely a királynő temetése előtt Edinburgh-ből Londonba vitte a koporsót, rekordot döntött a FlighRadar24 repüléskövető weboldalon. A 72 perces repülést 4,79 millióan követték a Flightradar24 honlapján és mobilalkalmazásán.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek