Pár nap múlva indul a Budapest-Kolozsvár repülő

Az Aeroexpress Regional a tervezett jövő márciushoz képest korábban, már december 16-tól elindítja a Budapest-Kolozsvár-Budapest járatait a nagy érdeklődés miatt - közölte a légitársaság december 8-án az MTI-vel.

KolozsvárForrás: George Cozma/Shutterstock

A közlemény szerint a két hónapos őszi tesztidőszak tapasztalatai azt mutatták, hogy kiemelt fontosságú a két város közötti légi kapcsolat fenntartása, így a járatok egészen február 15-ig elérhetők lesznek. A hétfő-szerda-péntek járatnapok továbbra is megmaradnak. A légitársaság járatait résztulajdonosa, a magyar tulajdonú és több évtizedes európai tapasztalattal rendelkező BASe Airlines üzemelteti.

Továbbra is tavaszra tervezik a Kárpát-medencei és regionális járatok indítását, az elképzelések szerint folytatódnak a debreceni és marosvásárhelyi összeköttetések, valamint további célállomások bevonását is tervezik.

Tárgyalnak a nagyobb magyarországi és erdélyi repülőterek üzemeltetőivel, felmérik az utazók preferenciáit is. A folyamatba a leendő utasok is besegíthetnek, ha társaság honlapján kitöltik a vonatkozó kérdőívet - írja a légitársaság a közleményében.

A regionális légitársaságok meghatározó szerepet játszanak Európában. A pandémia előtti években mintegy 60 ilyen vállalat üzemelt a kontinensen, 2017-ben 77 millió utast szállítottak mintegy egymillió járaton, és 2700 útvonalon, az elmúlt évtizedben azonban Magyarországon hiányzott a kínálatból a regionális légi összeköttetés - mutatott rá a cég.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek