Videó: Olasz szőlőültetvényben landolt egy repülőgép 100 kilós kereke

Az olaszországi Taranto repülőtérről végrehajtott felszállás során leszakadt egy Boeing 747-400 Dreamlifter egyik főfutókereke, amelyet később a repülőtér melletti szőlőültetvényben találtak meg. Az eseményről egy helyszíni felvétel is kikerült a közösségi médiába, íme!

A Boeing 747-400 Dreamlifter az olaszországi Taranto repülőteréről az Egyesült Államokbeli Charlestonba. A 35-ös jelű futópályáról végrehajtott felszállás során, az emelkedés kezdeti szakaszában fekete füst képződött az egyik főfutómű mögött, majd annak egyik kereke levált, és visszazuhant a földre. A repülőgép folytatta az emelkedést, és bár a légiforgalmi irányítás tájékoztatta a személyzetet az eseményről, a pilóták úgy döntöttek, hogy folytatják az utat a célállomásra.

Egyilyen Boeing 747-400-as gép veszítette el a kerekét - illusztrációForrás: The Yomiuri Shimbun via AFP/Yomiuri/Toshikazu Sato

A Dreamlifter 11 órával később, az Atlanti-óceán eseménytelen átrepülése után biztonságosan megérkezett Charlestonba.

A repülőgépről leszakadt főfutókerék még a repülőtér területére zuhant vissza, de a lendület miatt továbbgurult, és a kerítést átszakítva a légikikötő melletti szőlőültetvényen állt meg, ott találták meg később – írja az airportal.hu.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek