Járatok százait törölték Japánban a szupertájfun miatt

A Japánt írtózatos erővel sújtó, Nanmadolnak nevezett szupertájfun miatt 5-ös fokozatú riasztást rendeltek el. A lakosság egy része evakuálásra kényszerült, és a tájfun megzavarta az utazási szolgáltatásokat is Japán délnyugati régiójában. Mivel a tájfun már elérte a partot, a heves esőzések és az erős szél miatt a repülés rendkívül veszélyessé vált, így a légitársaságok több járatot töröltek az országban.

Emberek haladnak küzdelmesen a viharos szélbenForrás: The Yomiuri Shimbun via AFP/Yomiuri/Tosei Kisanuki

A tömeges járattörlések következtében már több mint 500 belföldi járat nem szállhatott fel, és a tervek szerint még sokat felfüggesztenek minimum keddig.

Ha azonban a tájfun nem csillapodik, és az előrejelzéseknek megfelelően keddre eléri Tokiót, a járattörlések még tovább tarthatnak.

A Japan Airlines eddig több mint 370 járatát törölte szeptember 19-én, ami több mint 7000 utat érint. Azok a járatok, amelyeket nem töröltek, a rossz látási viszonyok miatti később szállhatnak fel, így késésekre is számítaniuk kell az utasoknak.

Az All Nippon Airways (ANA), egy másik japán légitársaság, több mint 600 járatot volt kénytelen törölni, ami több mint 54 ezer utast érint.

Sokan ragadtak a repülőtereken a járattörlések miattForrás: The Yomiuri Shimbun via AFP/Yomiuri/Koki Kataoka

Több, kisebb japán légitársaság is törli járatait hétfőtől keddig, elsősorban a Kyushu és Shikoku régió repülőtereit kiszolgáló útvonalakon. És bár az érintett járatok általában belföldiek, a tömeges törlések és késések továbbra is hátráltatják a légiközlekedési ágazat fellendülését, mivel Japán korábban szigorú korlátozásokat vezetett be a pandémia miatt. Az októbertől kezdődő korlátlan turistaforgalom ellenére a határzár hatása sokáig érezhető lesz – írja a simpleflying.com.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek