Egy nőt börtönbüntetésre ítéltek, mert zavarta a légiszemélyzet munkáját

Egy New York-i nőt a közelmúltban négy hónap börtönbüntetésre ítéltek, adta hírül az amerikai Igazságügyi Minisztérium. Kelly Pichardo emellett 36 hónapos felügyelt szabadon bocsátást kapott, és 9123 dollár kártérítés megfizetésére kötelezték az American Airlines-nak.

Az american Airlines személyzete tett bejelentést a vállalhatatlanun viselkedő utasok miatt - illusztrációForrás: Budapest Airport

Pichardo és társa még 2021. februárjában megfélemlítő, erőszakos viselkedést tanusított az egyik  Dallasból Los Angelesbe tartó járat I. osztályán, emiatt a járatot Phoenixbe irányították, hogy leszállítsák őket a gépről. A vádlott utastársát, Leeza S. Rodriguezt a tervek szerint novemberben ítélik el.

Gary Restaino amerikai ügyész a sajtóközleményben így nyilatkozott: "Van egy határvonal a repülőgépen való illetlen viselkedés és a bűnözés között, és a vádlott egyértelműen átlépte azt. Az első osztályú utasok nem mentesek a vádemelés alól."

Az utasok viselkedésének negatív rekordéve 2021 volt, amikor közel 6000 bejelentés érkezett a Szövetségi Légügyi Hivatalhoz, és több mint 1100 nyomozás, illetve 350 végrehajtási intézkedés indult – írja a CNN.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek