Ez a légitársaság rovar alapú ételeket is kínál

 A Zipair nevű japán fapados légitársaság új magasságokba emeli a fenntartható fejlődési céljait azáltal, hogy a repülés közbeni felszolgált ételei közé bevezette a rovarokból készülteket is. A légi cég júliusban tücskökből készült ételeket kezdett felszolgálni, amelyeket köztudottan gazdag fehérje- és egyéb hasznos tápanyagforrásként tartanak számon.

Hisznek a fenntarthatósági fejlődésben, ezért innovatív megoldásokat keresnekForrás: Masakatsu Ukon/Wikimedia Commons

A légitársaság chilis hamburgert kínál paradicsommal és egy tésztaételt (Pasta pescatore), amelyek zúzott tücsköt tartalmaznak, és áruk 1500 jenbe (kb. 4500 forint) kerül. A Zipair a Gryllus élelmiszer-technológiai céggel működik együtt a szokatlan ételek elkészítésében. A zúzott tücsökpor aromája állítólag a szójáéhoz hasonló, és tegyük hozzá, hogy rénézésre is egészen jól festenek ezek az ételek. Eddig még nem érkezett egyetlen panasz sem az utasoktól. 

Jól néz ki a felkínált chilis hamburgeres étel, még úgy is, hogy tudjuk, mi van benneForrás: zipair.net

„Az ENSZ jelentése szerint a következő 30 évben a világ népessége eléri azt a szintet, ahol hiány lesz az állati eredetű élelmiszerekből, ezért továbbra is együttműködünk azokkal a vállalatokkal, amelyek fenntartható étkezési lehetőségeket fejlesztenek és vezetnek be, hogy hozzájáruljanak a társadalom jobblétéhez" – mondta Mark Matsumoto, a légitársaság szóvivője.

A Pasta pescatore is kívánatosnak tűnikForrás: zipair.net

„Továbbra is felülvizsgáljuk a vásárlóink elégedettségi szintjét a repülés közbeni étkezéseikkel kapcsolatban, és ha pozitív visszajelzéseket kapunk, nagy a valószínűsége annak, hogy a Zipair tovább bővíti a fenntartható étkezési kínálatát" – mondta Matsumoto.

Japánban a tücsköket hagyományosan rágcsálnivalóként szolgálják fel az ország vidéki területein.

Idén nyáron a közép-japán Nagano prefektúrában üzembe helyeztek csomagolt rovarból készült harapnivalókat árusító automatákat is.

A Zipair, amely 2020 októberében kezdte meg utasforgalmát, azóta székhelyéről, Tokióból Szingapúrba, Szöulba, Bangkokba, valamint az egyesült államokbeli Honoluluba és Los Angelesbe is repül – írja az scmp.com.

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek