Ősztől ezek a légitársaságok törlik járataik egy részét

Az Európa-szerte megjelenő munkaerőhiány hatalmas kihívások elé állítja a repülőtereket és a légi társaságokat az egész kontinensen. Mivel lassan véget ér a nyári szezon, ezért a légi cégek ősztől már csökkentett kapacitással szállítják az utasokat. Több légitársaság be is jelentette, hogy megnyirbálja a járatait, de igyekeznek mindenkit elutaztatni és hazajuttatni.

Ősztől kevesebb gép fog le-, illetve felszállni - a kép illusztrációForrás: Pixabay/blende12

A Scandinavian Airlines közölte, hogy a szeptemberre és októberre tervezett járatok mintegy négy százalékát, összesen 1700 járatot töröltek a júliusi 15 napos pilótasztrájk miatt. A légitársaság szerint az érintett utasokat már tájékoztatták, és átfoglalták őket más járatokra – írja a turizmus.com. 

Az airportal.hu cikke szerint a British Airways és a Lufthansa is hasonló lépésre készül, és további járatokat kénytelen törölni a munkaerőhiány miatt az őszi időszakban és az október végén kezdődő téli menetrendben is. A változások pedig budapesti járatokat is érintenek.

A Lufthansa már korábban azt közölte, hogy a menetrend stabilizálása érdekében előre megnyirbálja majd őszi járatainak számát. Szeptemberben Frankfurtból 22, Münchenből 8 százalékkal kevesebb Európán belüli járatot indít a német légitársaság, és ez érinti a budapesti kínálatot is.

Frankfurt és Budapest között az eredetileg tervezett 150 járat helyett 107, München és a magyar főváros között 116 helyett 103 járatot tervez a Lufthansa az ősz első hónapjában.

A londoni Heathrow reptér üzemeltetője által bejelentett napi 100 000 utasos korlát meghosszabbítása miatt a British Airways a nyári menetrend hátralévő részében az eddigi vágásokon felül további, több mint 1200 járatát kénytelen törölni.

A légi cég közleménye szerint a téli időszakban pedig az eredetileg tervezett járatszám mintegy 8 százalékát, azaz 10 000 járatot kellett előzetesen törölnie.

A kapacitáscsökkentést a légitársaság igyekezett olyan rövidtávú útvonalakon végrehajtani, ahol naponta több járat is közlekedik, így az érintett utasok könnyen át tudják foglalni a repülőjegyüket. Ez a gyűjtés az ugusztus 24-i, legfrissebb hírek alapján készült, de azoknak, akik a közeljövőben útnak indulnak, ajánluk, hogy időben nézzenek körül a kiválasztott légitársaság honlapján az aktuális helyzettel kapcsolatban. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek