Ez a szupermarket lánc megszünteti üzleteiben a műanyagzacskót

Az Auchan áruházlánc március 31-én, az MTI-nek küldött közleményében bejelentette,hogy húsvét után megszünteti a zöldség-gyümölcs, illetve a pékáru leméréséhez és hazaszállításához használt műanyagzacskókat, az úgynevezett rollbag-eket. Ez azt jelenti, hogy április 19-től a vásárlók a már eddig is kínált környezetbarát csomagolóeszközökben vihetik haza az árut.

És van, aki hármasával-négyesével tépkedi a zacskókatForrás: Shutterstock.com / Usacheva Ekaterina

Korábban már más áruházláncok hasonló lépéseiről is beszámoltunk, de ezeknél mind a mai napig megtalálhatók és használhatók a rollbag-ek. Az Auchan viszont most egy olyan úttörő lépést tesz a fenntarthatósági stratégiájának következetes végrehajtásában, amit eddig a magyar piacon nem mert meglépni más.

A közleményben azt írták, hogy a zöldség-gyümölcs és pékáru pultoknál gurigáról letéphető műanyagzacskókat a legtöbben csak egyszer használják, addig, amíg lemérik és hazaviszik benne a termékeket. Aztán azonnal a kukába kerülnek, és pár óra szolgálat után 200 évig bomlanak le hihetetlen mértékű műanyagszennyezést okozva ezzel a természetben.

Az áruházlánc szerint az élelmiszeriparnak és kereskedelemnek felelőssége és szemléletformáló hatása is van a környezettudatosság kialakítására. 

A műanyag rollbagek helyett a zöldség- és gyümölcsosztályon többször használatos, egyszerre 6 termék tárolására is alkalmas táskákat; mosható, három darabos retasakokat; illetve 100 százalékban lebomló, komposztálható, biológiai alapanyagokból készült környezetbarát zacskókat kínálnak. A pékáruk mosható, többször használatos biopamut és 100 százalékban papírból készült tasakokban vihetők haza - közölték.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek