Betört egy utasszállító szélvédője, le kellett szállítani az utasokat

Leszállították az amerikai Delta Air Lines egyik repülőgépét Denverben, miután "karbantartási probléma" lépett fel repülés közben. Sem az utasoknak, sem a személyzetnek nem esett baja, írja a The Guardian. Az utasszállító Salt Lake Cityből tartott Washington felé, amikor körülbelül 90 perccel az indulás után a személyzet bejelentette, hogy Denverben szállnak le.

A kép illusztrációForrás: Pixabay/blende12

„Bemondták a hangszórón, hogy betört a pilótafülke szélvédője, és körülbelül 10 perc múlva le kell szállnunk Denverben" – mondta Rachel Wright, a gép 198 utasának egyike a KUTV-nek.

A gép ekkor már utazó magasságban volt, 9100 méter felett. A személyzet többször is felszólította az utasokat, hogy maradjanak nyugodtak a leszállásig.

Folyamatosan azt mondogatták, hogy maradjunk nyugodtak, amikor mi nem is aggódtunk... Mivel úgy nyugtatgattak, hogy mi teljesen nyugodtak voltunk, elkezdtünk egy kicsit pánikba esni"– mondta Wright.

Az üveg csak megrepedt, de nem esett ki a keretéből. A sugárhajtású repülőgépek szélvédője 5 centiméter vastag is lehet, és több rétegű üvegtáblából áll. A légitársaság elnézést kért az utasoktól a késésért és a kellemetlenségekért, és egy új géppel utazhattak tovább Denverből Washington DC-be, írták egy közleményben.

Soha nem voltam még ennyire hálás azért, hogy plusz három órát tölthettem el egy repülőtéren" – mondta Wright.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek