Franciaország végleg leállítja a rövid belföldi járatait

A Föld megmentése érdekében Franciaország úgy döntött, hogy betiltja a belföldi repülőgép járatokat azokon az útvonalakon, amelyeket vonattal 2,5 óránál rövidebb idő alatt meg lehet tenni – írja az in.hu a luxurylaunches.com cikkére hivatkozva.

A fotó illusztrációForrás: b1-foto/Pixabay

A 2022 áprilisától életbe lépő határozat célja a légi közlekedésből származó szén-dioxid-kibocsátás csökkentése. Az ország parlamentje támogatta a döntést, amely hivatalosan

öt népszerű útvonalra vonatkozik majd, köztük a Párizs Orly-Bordeaux, Párizs Orly-Lyon, Párizs Orly-Nantes, Párizs Orly-Rennes és Lyon-Marseille útvonalakra.

A tisztviselők szerint azonban ez csak a helyi forgalmat fogja érinteni, és azokat a járatokat nem, amelyek végül nemzetközi útvonalakra csatlakoznak.

Agnes Pannier-Runacher francia gazdasági miniszter-helyettes kijelentette:

„Tudjuk, hogy a légi közlekedés hozzájárul a szén-dioxid-kibocsátáshoz, melyet az éghajlatváltozás miatt csökkentenünk kell. Ugyanígy támogatnunk kell cégeinket, és nem szabad hagynunk, hogy eltűnjenek a süllyesztőben."

A döntés része az ország szélesebb körű kezdeményezésének, amelynek célja, hogy 2030-ig 40%-kal csökkentse a szén-dioxid-kibocsátást, és azt az 1990-es szintre vigye vissza. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek