Újraindul Budapestről ez a közvetlen járat a tengerentúlra

2022 májusa és októbere között újra közlekedik az Air Canada közvetlen repülőjárata Budapest és Toronto között. A kanadai légitársaság Boeing 787-9 Dreamlinereivel heti háromszor repül majd az észek-amerikai városba a nyári menetrendben, összesen 894 helyet kínálva az utasoknak hetente.

Toronto Kanada legnagyobb városa, gazdasági és pénzügyi központjaForrás: jplenio/Pixabay

Magyarország légi kapujából májustól októberig újra közvetlenül elérhetővé válik Kanada legnagyobb városa, gazdasági és pénzügyi központja, Toronto. Igazi világváros, ahová Budapestről 2016-ban indított először közvetlen járatot az Air Canada Rouge. A koronavírus-járvány első hulláma alatt bevezetett utazási szigorítások következtében azonban – több tengerentúli járathoz hasonlóan – sajnos a közvetlen Budapest-Toronto járatot is fel kellett függeszteni.

A jelenlegi enyhülő utazási korlátozások és eltörlések, az átoltottság és az utazási kedv növekedése azonban lehetővé tette, hogy Ontario tartomány fővárosa újra elérhető legyen a budapesti menetrendben is, így az üzleti útra indulók, a nyaralni vágyók és a családjukat látogatók is átszállás nélkül utazhatnak Kanadába. A tengerentúli járat idén azonban nem a korábban közlekedő Rouge, hanem az Air Canada mainline terméke. A járat májustól október végéig, azaz a nyári menetrendben közlekedik majd, heti háromszor.

Az Air Canada Boeing 787-9 Dreamlinere - illusztrációForrás: Anna Zvereva/commons.wikimedia.org/flickr.com

Az újrainduló járatot Boeing 787-9 Dreamlinerek szolgálják ki, amelyek három osztályon összesen 298 üléssel várják az utazni vágyókat. A kéthajtóműves, széles törzsű gép kényelmes utazási élményt biztosít az utasok számára, akik 9 óra 25 perc alatt jutnak el a magyar fővárosból a kanadai célállomásra, míg Torontóból Budapestre 8 óra 25 perc alatt érkezik meg a járat. Az Air Canada torontói járatának további előnye, hogy remek összeköttetést biztosít az Egyesült Államok, Mexikó, a Karib-térség, Közép- és Dél-Amerika, valamint Ázsia számos városába, így a Budapestről utazók a továbbutazási célállomások széles választékát is élvezhetik - olvasható a Budapest Airport közleményében.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek