Szívet formáló útvonalat tett meg a világ legnagyobb utasszállítója

A világ legnagyobb utasszállító gépe az Airbus A380 Superjumbo december 13-án hajtotta végre utolsó tesztrepülését. A gép a Hamburg-Firkenwander repülőtérről szállt fel és egy északkelet-németországi körútra indult. A pilóták különleges útvonalat választottak: egy szív körvonalát jelölték ki, amelyet a FlightRadar24 repüléskövető szolgáltatás vett fel – olvasható a CNN oldalán.

Az MSN 272 néven bejegyzett jármű március óta Hamburgban tartózkodik, ahol a végső teszteket, valamint a jármű festését végzik. A tervek szerint ebben a hónapban szállítják ki új tulajdonosához, a dubaji székhelyű Emirates légitársasághoz. Az A380 a világ legnagyobb utasszállító repülőgépe, potenciálisan akár 853 utast is képes egyidejűleg szállítani. A hatalmas méretű gép nagyjából négymillió alkatrészből áll, négy motorral, 80 méteres szárnyfesztávolsággal és 560 tonnás maximális felszálló tömeggel rendelkezik. 

A minden luxussal felszerelet hatalmas gép az utasok kényelmi szempontjait figyelembe véve lett megépítveForrás: G patkar/Wikipedia

A szívet formáló útvonal megformálása talán nem véletlen. Tom Enders, az Airbus vezérigazgatója tavaly feburárban jelentette be, hogy leállnak az A380-asok gyártásával. "Ez fájdalmas döntés számunkra" – mondta Enders. Az A380-as gyártásának leállítása jóval a mostani járvány előtti döntés volt. Már akkor látszott, hogy a légitársaságok a hatalmas kapacitás helyett, egyre inkább előnyben részesítik a némileg kisebb, de üzemanyag-felhasználás szempontjából hatékonyabb gépeket. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek