Újabb légitársaság indít járatot Budapestre

A dubaji székhelyű flydubai légitársaság szeptember 30-tól járatokat indít Budapestre és Varsóba. A légitársaság hetente négyszer közlekedik majd a Dubaj Nemzetközi Repülőtérről (DXB) a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre (BUD) és naponta a Varsó Chopin repülőtérre (WAW). Krakkó (KRK) után ez lesz a légitársaság második lengyelországi célállomása - derül ki a cég közleményéből.

Forrás: flydubai.com

Mint Jeyhun Efendi, a flydubai kereskedelmi tevékenységért és e-kereskedelemért felelős vezető alelnöke elmondta, a Budapestre és Varsóba induló közvetlen járatokkal a hálózat Európában 17 ország 20 állomására bővül. Az utasok Dubajból a közös üzemeltetésű (codeshare) járatokon utazhatnak tovább az Emirates és a flydubai egyesített, 190 célállomásból álló hálózatán belül.

Dubaj az utóbbi időben nemcsak nemzetközi utazási csomóponttá fejlődött, hanem a látogatók kedvel szabadidős célpontjává is vált, számos látnivalót kínál, köztük olyan látványos építészeti alkotásokat, mint a Burj Khalifa és a nemrég megnyitott Ain Dubai („Dubai szeme"), valamint rengeteg tengerparti üdülőhelyet, sivatagi kalandokat és páratlan kulináris élvezetet. A flydubai Dubajba tartó járataira jegyet foglaló utasok egy 1 napos ingyenes belépőjegyet kapnak a 2022. március 31-ig tartó Dubaji Világkiállításra. A kedvezmény minden olyan foglalásra érvényes, amely szeptember 1-től a világkiállítás időtartamára vonatkozik.

A Boeing 737 MAX repülőgépek business osztályán a nagyobb utastér mellett teljesen lefektethető ülések is várják majd az utasokat, a turistaosztály pedig hátra dönthető Recaro üléseket kínál. A full HD-s, 11,6"-os átmérőjű képernyőkhöz filmek, sorozatok, zenék és játékok széles választéka társul angol, arab és orosz nyelven. Az utasok a business osztályon díjmentesen élvezhetik a fedélzeti szórakoztató rendszer előnyeit, a turistaosztályon utazva pedig különböző csomagokat vásárolhatnak. A légitársaság díjmentes COVID-19 biztosítást is kínál.

flydubaiForrás: flydubai.com

Az Emirates és a flydubai partnerségi megállapodásának köszönhetően az utasok Dubaj nemzetközi légiközlekedési csomópontján keresztül zökkenőmentes összeköttetéssel repülhetnek az Emirates és a flydubai több mint 190 célállomására, többek között Ausztráliába, Kínába, az Indiai-óceán partvidékére, Japánba, Dél-Ázsiába és az Egyesült Államokba.

A járatok Dubai nemzetközi repülőtér (DXB) 3. Termináljáról Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre (BUD) keddenként, csütörtökönként, péntekenként és vasárnaponként, míg a varsói Chopin repülőtérre (WAW) naponta közlekednek majd. Budapestről a jegyárak egy útra körülbelül 54 ezer forintnál kezdődnek.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek