Légitársaságot alapít Nagyvárad és Bihar megye

A nagyváradi repülőtér előtt tartott online sajtótájékoztatón szerdán jelentették be, hogy Air Oradea elnevezéssel létrejön egy helyi légitársaság. 

A Nagyváradi nemzetközi repülőtér a várostól 5 kilométerre, délnyugatra fekszikForrás: Weblike Pro/William Rosian/Aeroportul Oradea/Facebook

 A társaság részvényeinek 60 százalékát a nagyváradi önkormányzat, 40 százalékát pedig a Bihar megyei tanács fogja birtokolni, és az ősz folyamán eldöntik azt is, hogy vásárolnak, vagy csak bérelnek repülőgépeket. Florin Birta polgármester felidézte, hogy augusztusban jelentették be légitársaság-alapítási szándékukat, a múlt héten pedig már le is védték az Air Oradea Rt. elnevezést. 

Elhangzott továbbá az is, hogy a légitársaság-alapításnak három fő célja van: a légiközlekedés fellendítése, befektetőknek és turistáknak a vonzása Nagyváradra, valamint egy olyan úgynevezett kritikus utastömegnek a kialakítása, mely rendszeresen használja a repülőteret.

A polgármester azt is mondta: kidolgoztak egy üzleti tervet, melynek alapján eldöntik, hogy milyen típusú és kapacitású repülőgépeket vásároljanak vagy béreljenek. Az elöljáró arra is kitért, hogy a légitársaság legkevesebb három oda-vissza járatot fog üzemeltetni munkanapokon Bukarestbe, illetve legalább kettőt a hétvégeken, és heti négy nemzetközi járatot a főbb nemzetközi légikikötőkbe – írja az erdon.ro.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek