Megválasztották a világ legjobb légitársaságait

  Szokatlanul nehéz évet zárt tavaly a légiipar, ennek ellenére a légiközlekedési szolgáltatások osztályozásával foglalkozó ausztrál cég, az AirlineRatings.com idén is elkészítette a világ legjobb légi fuvarozóinak rangsorát. Persze, ehhez alaposan meg kellett változtatni a korábbi értékelési szempontokat, ezért a légicégek által működtetett géppark kora, az általuk nyújtott szolgáltatások és az utasok elégedettsége mellett idén leginkább azt vizsgálták, hogyan reagáltak a cégek a koronavírus-járvány kihívásaira – írja cikkében a CNN Travel.

  Forrás: Aerodim/Shutterstock

  A listát egyébként minden év novemberében szokták kihirdetni, vagyis ezúttal nyolc hónapos csúszással jelentették be a 2020-as év legjobbjait. A rangsor élére Katar állam légitársasága a Qatar Airways került, amely hat év után először tudta megelőzni a zsinórban hatszoros korábbi győztest, az Air New Zealandot. Az iparági szakértőkből álló zsűri véleménye szerint a Qatar világjárvány alatti válságkezelése, a válsághelyzetre adott gyors reakciója és a biztonságos utazási élmény feltételeinek megteremtése példértékű volt a légicégek között.

  Az AirlineRatings.com listájának harmadik helyét a Singapore Airline szerezte meg, amelyet Ausztrália nemzeti légitársasága a Qantas, majd a dubaji székhelyű Emirates követ. Különdíjak közül a legjobb első osztályt kínáló légicég a Singapore Airlines lett, a legprofibb légiutas-kísérő személyzetért járó elismerés a Virgin Australia munkatársait illeti, és a szavazatok alapján a legjobb reptéri társalgókat a Qantas tudja biztosítani. A fapados légicégek közül Európa legjobbja az EasyJet lett, Amerikáé a Southwest légitársaság, Ázsián belül a Jetstar diszkont-légitársaság zsebelhette be a kategória-díjat.

  A világ 20 legjobb légitársaságának listája pedig így néz ki:

  1. Qatar Airways
  2. Air New Zealand
  3. Singapore Airlines
  4. Qantas
  5. Emirates
  6. Cathay Pacific
  7. Virgin Atlantic
  8. United Airlines
  9. EVA Air
  10. British Airways
  11. Lufthansa
  12. ANA
  13. Finnair
  14. Japan Air Lines
  15. KLM
  16. Hawaiian Airlines
  17. Alaska Airlines
  18. Virgin Australia
  19. Delta Air Lines
  20. Etihad Airways

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Ezek is érdekelhetnek