Megválasztották a világ legjobb légitársaságait

Szokatlanul nehéz évet zárt tavaly a légiipar, ennek ellenére a légiközlekedési szolgáltatások osztályozásával foglalkozó ausztrál cég, az AirlineRatings.com idén is elkészítette a világ legjobb légi fuvarozóinak rangsorát. Persze, ehhez alaposan meg kellett változtatni a korábbi értékelési szempontokat, ezért a légicégek által működtetett géppark kora, az általuk nyújtott szolgáltatások és az utasok elégedettsége mellett idén leginkább azt vizsgálták, hogyan reagáltak a cégek a koronavírus-járvány kihívásaira – írja cikkében a CNN Travel.

Forrás: Aerodim/Shutterstock

A listát egyébként minden év novemberében szokták kihirdetni, vagyis ezúttal nyolc hónapos csúszással jelentették be a 2020-as év legjobbjait. A rangsor élére Katar állam légitársasága a Qatar Airways került, amely hat év után először tudta megelőzni a zsinórban hatszoros korábbi győztest, az Air New Zealandot. Az iparági szakértőkből álló zsűri véleménye szerint a Qatar világjárvány alatti válságkezelése, a válsághelyzetre adott gyors reakciója és a biztonságos utazási élmény feltételeinek megteremtése példértékű volt a légicégek között.

Az AirlineRatings.com listájának harmadik helyét a Singapore Airline szerezte meg, amelyet Ausztrália nemzeti légitársasága a Qantas, majd a dubaji székhelyű Emirates követ. Különdíjak közül a legjobb első osztályt kínáló légicég a Singapore Airlines lett, a legprofibb légiutas-kísérő személyzetért járó elismerés a Virgin Australia munkatársait illeti, és a szavazatok alapján a legjobb reptéri társalgókat a Qantas tudja biztosítani. A fapados légicégek közül Európa legjobbja az EasyJet lett, Amerikáé a Southwest légitársaság, Ázsián belül a Jetstar diszkont-légitársaság zsebelhette be a kategória-díjat.

A világ 20 legjobb légitársaságának listája pedig így néz ki:

1. Qatar Airways
2. Air New Zealand
3. Singapore Airlines
4. Qantas
5. Emirates
6. Cathay Pacific
7. Virgin Atlantic
8. United Airlines
9. EVA Air
10. British Airways
11. Lufthansa
12. ANA
13. Finnair
14. Japan Air Lines
15. KLM
16. Hawaiian Airlines
17. Alaska Airlines
18. Virgin Australia
19. Delta Air Lines
20. Etihad Airways

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek