Megvan a legjobb légitársaságok toplistája

Az AirlineRatings.com, ahogy azt a neve is sugallja egy, a világ légitársaságait különböző kritériumok alapján összehasonlító oldal. A különböző adatok és tapasztalatok alapján áll össze az oldalnak a toplistája, melyen az év, pontosabban a következő év legjobb légitársaságai szerepelnek.

Mindent szempontot összevetve a világ legjobb légitársasága 2020-ban az Air New Zealand lett. Ezzel az eredménnyel olyan nagy cégeket utasított maga mögé, mint például a tavalyi győztes Singapore Airlines. Az első hely egyben azt is jelenti, hogy elismerik a társaság teljesítményét, környezetvédelmi megoldásait, a személyzet felkészültségét, a fedélzeti innovációkat és így tovább.

Az Air New Zealand egyik gépeForrás: Stanislav Fosenbauer/Shutterstock

A döntéshozó társaság egyébként hét szerkesztőből áll, akik öreg rókák már a témában, és összesen több mint 200 év szakmai tapasztalat áll a hátuk mögött. Az általuk összerakott lista a biztonsági és a kormányzati auditokat veti össze 12 darab kritériummal, úgymint a nyereségesség, az utasok visszajelzései, vagy a flotta életkora.

A nagy nevek persze taroltak, így bár az Air New Zealand lett a legjobb és megkapta a legjobb Premium Economy-nak járó díjat, a legjobb First Class-ért már a Singapore Airlines-t tapsolták meg virtuálisan. A legjobb belföldi légitársaság a Quantas lett, a fedélzeti szórakoztatásban az Emirates vitte el a pálmát, írja az AirlineRatings.

Forrás: Anton Balazh/Shutterstock

Az összesített listában idén nem tíz, hanem húsz légitársaság szerepel, ezek sorrendben: Air New Zealand, Singapore Airlines, All Nippon Airways, Qantas, Cathay Pacific Airways, Emirates, Virgin Atlantic, EVA Air, Qatar Airways, Virgin Australia, Lufthansa, Finnair, Japan Airlines, KLM, Korean Airlines, Hawaiian Airlines, British Airways, Alaska Airlines, Delta Air Lines és Etihad Airways.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek