Így reptetik a versenylovakat Belgiumból Tokióba

  Az Emirates SkyCargo, a légitársaság teherszállító részlege nyolc charterjáratot indít, hogy 247 lovat repítsen Liege-ből Tokióba, rövid megállóval Dubajban. Az első járat 36 versenylóval már le is szállt a tokiói Haneda repülőtéren, és további nyolc járat érkezik majd. 

  A kép illusztrációForrás: Engin Akyurt/pixabay.com

  A repülőn a lovakat speciálisan kialakított szállítóboxokban helyezik el, a 247 lónak 131 darab doboz áll rendelkezésére, és 59 lovász is utazik az állatokkal, hogy gondoskodjon róluk, etesse-itassa őket az úton. Az ital és a takarmány összesen 20 tonnát tesz ki, a gépeken emellett 100 tonna speciális felszerelés kap helyet.

  A légitársaság több évtizedes tapasztalattal rendelkezik a lovak sporteseményekre történő szállításában, Boeing 777-es teherszállító-repülőgéppark és jól képzett csapat gondoskodik arról, hogy a lovak minél stresszmentesebben utazhassanak a nemzetközi, élő állatok szállítására vonatkozó előírásoknak megfelelően, beleértve az IATA Live Animals (LAR) irányelveit is - derül ki a légitársaság közleményéből.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Ezek is érdekelhetnek