Meghirdette nyári menetrendjét az Air France

Az Air France bejelentette nyári rövid- és középtávú járatainak menetrendjét. A társaság 80 szezonális útvonalat kínál majd főként francia, dél-európai és afrikai célállomásokra. Budapestre heti 14 járat repül majd a főszezonban, a jegyek továbbra is plusz költség nélkül módosíthatók és visszaigényelhetők - derül ki a cég sajtóközleményéből.

Forrás: 272447/Pixabay

Párizsból a Liszt Ferenc-repülőtérre jelenleg heti négy járat közlekedik, a kínálat a csúcsidőszakban, de a járatszám fokozatosan emelkedik, és július 5-től már 14 járat lesz elérhető egészen augusztus végéig.

A nyári főszezonban a légitársaság 22 új útvonalat kínál majd főként a Charles de Gaulle-repülőtérről és Orlyról. Párizs-Orly-ról május 31-től Bari, június 28-tól pedig Ibiza és Algír is elérhetővé válik. A Charles de Gaulle-ról július 5-től Tangerbe, Agadirba, Monasztirba, Valettába, Las Palmasra, Korfura és Rodoszra is indulnak járatok. A marseille-i repülőtérről június 26-tól Cataniába, július 19-től Korfura lehet eljutni. A nizzai légikikötőből június 28-tól indul két új járat: London és Tunisz válik elérhetővé a Côte d'Azur-ről.

Bővül a francia belföldi hálózat is, az Air France összesen 41 szezonális járatot fog üzemeltetni a csúcsidőszakban a belföldi hálózatban, ebből nyolc új összeköttetés lesz. Június 5-től a Charles de Gaulle-repülőtérről Korzika fővárosába, Ajaccióba indulnak járatok, emellett Calvi, és Figari is elérhetővé válik. Június 25-től Perpignanból Brestbe, Strasbourgba és Nantes-ba is lehet majd repülni.
Biarritz-ból Caenbe indulnak járatok június 25-től. A pontos menetrend és a jegyek már elérhetők az airfrance.com oldalon.

A meghirdetett menetrend az utazási korlátozásokra vonatkozó szabályok módosulásával változhat. A koronavírus-járvány kezdte óta az Air France folyamatosan az egészségügyi helyzethez igazítja a kínálatot. A légitársaság jelenleg minden jegyár-kategóriában biztosítja az ingyenes átfoglalást, módosítást, illetve teljes visszatérítésre jogosító vouchert ajánl fel az utazást lemondóknak. Ha a járatot a légitársaság törli, akkor az utas átfoglalást kérhet egy későbbi járatra, teljes visszatérítést kérhet, vagy visszatértésre is jogosító kupon formájában is megkaphatja a jegy árát.

A repülőgépek fedélzetén az utazás teljes ideje alatt kötelező az orrot és szájat eltakaró orvosi maszk viselése. A kabinban lévő levegő három percenként cserélődik, a levegőztető rendszer HEPA-szűrőkkel van felszerelve, ilyeneket használnak a kórházak műtőiben is. Emellett szigorúbb takarítási eljárást vezettek be, minden olyan felületet fertőtlenítenek, amelyekkel az utasok és a személyzet érintkezik.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek