Ez az ország bocsátja ki a legtöbb széndioxidot a repüléssel

  Az utazás kapcsán egyre gyakrabban merül fel a környezettudatosság követelménye, és a kiruccanással járó ökológiai terhelés kérdése. Az International Council for Clean Transportation (a Tiszta Közlekedés Nemzetközi Tanácsa) tanulmánya azt vizsgálta, melyik országnak a legnagyobb a repüléssel járó karbonlábnyoma - derül ki a Travelpulse cikkéből.

  Forrás: Free-Photos/pixabay.com

  A nem túlságosan dicsőséges versenyből az Egyesült Államok került ki győztesen, mely 2018-ban az összes, repülésből adódó széndioxid-kibocsátás majdnem negyedéért (pontosan 24%-áért) felelt.

  Ennek kétharmada országon belüli utak során keletkezett. A második helyen Kínát, Hongkongot és Makaót találjuk 13%-al, míg a dobogó harmadik fokán az Egyesült Királyság áll 4%-al, ezután pedig Németország és Japán következik.

  Az amerikai eredmények egyébként úgy keletkeztek, hogy a lakosok több, mint fele egyáltalán nem is szokott repülni.

  Vannak viszont, akik helyettük is utaznak: az ott élők 12%-a évente több, mint 6 retúrutat tesz meg, általuk keletkezik az Államok kereskedelmi repülésből származó kibocsátásának mintegy kétharmada. Az utazók fejenként három tonna széndioxidért felelnek. Ha mindannyian ennyit repülnénk, a globális kőolajfogyasztás 150%-al nőne, az ebből származó széndioxid-kibocsátás pedig 60%-al.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!