Az angol fapados légicég több női pilótát szeretne alkalmazni

Az easyJet légitársaság az Amy Johnson Initiative elnevezésű program részeként virtuális kísérleti iskolalátogatási programot indított, hogy minél több lányt arra ösztönözzön, legyenek a légitársaság pilótái. A tanárok, az iskolák és a szülők virtuális látogatást kérhetnek az easyJet pilótájától, aki videólinken keresztül csatlakozik a tantermekhez, lehetőséget biztosítva az Egyesült Királyság fiataljainak, hogy megtudják, milyen is egy pilóta munkája – írja breakingtravelnews.com.

A hagyományosan kialakult férfi és női munkák között szeretnének nagyobb átjárást biztosítani a nőknekForrás: easyJet Careers/Facebook

A légitársaság a Nemzetközi Nőnapon indította el a virtuális iskolalátogatásait, felhívva a figyelmet a nemi elfogultságra is. Az easyJet által végzett legfrissebb kutatás ugyanis azt mutatta, hogy a brit gyermekek körülbelül fele (51%) továbbra is úgy vélte, a pályaválasztás elfogult a hagyományos férfi és női munkahelyek irányában, ami arra utal, hogy a nemi sztereotípiák még mindig hatással vannak a gyermekek karriertörekvéseire, és ez az iskolákban kezdődik el. A pilóták körülbelül 95 százaléka férfi világszerte.

A légitársaság 2000 brit szülő és 6-16 éves gyermek részvételével készítette el felmérését a pandémiát megelőzően. A szülők csaknem háromötöde (58 százalék) pedig elismerte, hogy olyan karriert választott, ami megfelel a nemétől elvárt szerepnek.

Az easyJet pilótái 2017 óta már több mint 400 iskolát és főiskolát látogattak meg Európa-szerte, és virtuális kísérleti látogatásainak megkezdésével a légitársaság most gondoskodik arról is, hogy a járvány korlátozásai ellenére folytatódjon az a fontos munka, amely kiemelten foglalkozik a női példaképekkel az iskolákban. Az első virtuális látogatás két napja zajlott a cambridge-i Bourn Általános Iskolában, ahol Iris de Kan pilótanő mesélt a munkájáról, és további virtuális látogatásokat is terveznek  a következő hetekben.

A légitársaság 2015-ben indította el a néhai, úttörőnek számító brit pilótanőről elnevezett Amy Johnson Initiative-ot, hogy segítsen kialakítani a nemek közötti egyensúlyt a pilótaszakmában.

Johan Lundgren, az easyJet ügyvezető igazgatója elmondta: „A nemek közötti egyensúly javítása a pilótaközösségben az easyJet számára igazán fontos feladat, és úgy gondoljuk, hogy egyetlen más légitársaság sem tett többet ebben a kérdésben. Az igazgató szerint kézzelfogható eredményeket értek el, ugyanis azóta megduplázódott a női pilóták száma. "A világjárvány azonban rövid távon befolyásolta a pilóták toborzását, amíg az ipar helyreáll, mivel ez azt jelenti, hogy egy ideig nem fogunk ugyanolyan számban toborozni, mint a pandémiát megelőzően" – tette hozzá.

Szóljon hozzá
0 hozzászólás
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek