A Wizz Air személyre szabott pilótaképző programot indít a légiutas-kísérőinek

A Wizz Air elindította Cabin Crew to Captain elnevezésű programját, amely a cég céltudatos légiutas-kísérőit segíti álmuk megvalósításában, ehhez pedig a légitársaság átfogó pénzügyi, utazási és lakhatási támogatást, valamint személyre szabott munkavégzési és tanulmányi tervet biztosít nekik - derül ki a légitársaság sajtóközleményéből.

Forrás: Wizz Air

A pilótaszakma korlátainak ledöntésével a Wizz Air célja, hogy támogassa ambiciózus légiutas-kísérőinek a pilótafülkébe vezető útját, valamint élen járjon a nemek közötti egyenlőség megteremtésében a légiiparban. A légitársaság szeretné, ha 2030-ig pilótáinak legalább 25%-a a nők közül kerülne ki.

A 40 hónapos program a kereskedelmipilóta-engedély megszerzésére biztosít lehetőséget a légitársaság magyar, román, lengyel és bolgár bázisain dolgozó légiutas-kísérőinek, akik kevés vagy semmilyen előzetes repülési tapasztalattal nem rendelkeznek, így pilótakarrierjüket a WIZZ csapatának részeként kezdhetik meg. A következő hónapokban a Wizz Air szeretné kiterjeszteni a programot a hálózatában lévő további bázisokra is.

A kadétok havi váltásban dolgozhatnak és tanulhatnak, hogy megőrizhessék nyugodt életkörülményeiket. Azok, akik elvégzik a képzési programot, karrierjüket Európa leggyorsabban növekvő légitársaságánál építhetik, miközben a légitársaság követelményeinek megfelelő, magas minőségű oktatásban részesülnek.

A program egy 22 hónapos kezdeti földi gyakorlatból és egy 18 hónapos repülési tréningből áll, amely a Tréner repülőiskolában történik Nyíregyházán. Miután a kadétok megfeleltek a Cabin Crew to Captain program kijelölt feltételeinek és sikeres záróvizsgát tettek, pilótagyakornokokká válnak a WIZZ-nél, ezt követően pedig további (haladó és Wizz Air) képzéseken fejleszthetik tudásukat. A pilótagyakornokok a sikeres végső repülési vizsgát követően elsőtisztként fejezhetik be a képzést. A Cabin Crew to Captain programról további részletek ebben a videóban találhatók.Szóljon hozzá
0 hozzászólás
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek