Kanadában két olyan járat is landolt, amelyek utasai között voltak koronavírus fertőzöttek

A Health Canada két, Haitiből Montrealba érkező Air Transat-járaton (TS663 és a TS665) több koronavírus-fertőzött utast is azonosított. A két gép minden egyes utasát értesítették arról, hogy valószínűleg megfertőzödhettek a vírussal.

A Haitiből Kanadából tartó gépek utasainak január 21-ig nem kell negatív tesztet felmutatniukForrás: Airt Transat/Facebook

A kanadai kormány január 7-én ugyan kötelezővé tette a negatív COVID-19 teszteket a Kanadába tartó repülőgépre felszálló utasok számára, a Haitiből induló járatok viszont a korlátozott vizsgálati kapacitás miatt január 21-ig mentesültek e szabály alól. A Haitiből Kanadába tartó utasoknak egészen csütörtökig nem kell tehát negatív eredményt felmutatniuk.

A kanadai kormány nyomkövető rendszere általában meghatározott sorokat azonosít a járatokon, és az ott ülőknek javasolják a szükséges óvintézkedéseket. A fentebb említett két járaton azonban kivétel nélkül minden utasnak azt tanácsolják, hogy 14 napig figyeljék, vannak-e tüneteik, és ha ezeket észlelik magukon, haladéktalanul vonuljanak karanténba, rosszullét esetén pedig vegyék fel a kapcsolatot a közegészségügyi hatóságokkal is.

A COVID-19 fertőzésre figyelmeztetett emberek száma ismeretlen. Annyit azonban lehet tudni, hogy az Air Transat széles testű Airbus A330-as gépekkel repül a Haiti-Montreal útvonalon, amelyek befogadóképessége 375 fő. 

Tegnap Justin Trudeau kanadai miniszterelnök elmondta az újságíróknak, hogy nem zárja ki a nemzetközi utazási tilalom bevezetését.

A szigorúbb korlátozások választ adnának Kanada legutóbbi, napi eseteiben bekövetkezett megugrására. Eddig január a legrosszabb hónap az ország új COVID-19-eseteiben a Worldometer statisztikája szerint, szombaton Kanadában 6816 új esetet regisztráltak – írja a Business Insider.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek