Nem repül többet Amerikába a Norwegian Air

A Norwegian Air csütörtökön bejelentette, hogy a világjárvány miatti pénzügyi nehézségek okán megszünteti hosszú távú fapados útvonalait, és kizárólag a belföldi és az európai útvonalakra összpontosít. A transzatlanti járatokra a jegyárak 84 dollárba kerültek - adja hírül a travelandleisure.com.

Forrás: News Oresund/commons.wikimedia.org

A légitársaság ezután kiemelt figyelmet fordít Norvégián belüli, az északi országokon átívelő, és a főbb európai célpontokhoz vezető útvonalaira, miközben tárgyalásokat folytat a norvég kormánnyal is az esetleges állami részvételről az új üzleti tervben, amelynek keretében a cég flottáját 140 repülőgépről körülbelül 50-re csökkentené, ami 2022-re ismét bővülhet egy kicsit, 70 gépre.

A Norwegian pénzügyi gondjai tavaly, a járvány márciusi kitörésével kezdődtek, amikor teljes Boeing 787 Dreamliner flottáját parkoltatnia kellett, és hosszú távú járatait is jelentősen csökkentette. Azokkal az utasokkal, akik a törölt útvonalak valamelyikére vettek jegyet, a társaság közvetlenül kapcsolatba lép, és visszatérítést ad.

Jelenleg az európai útvonalak közel 75%-a korlátozás alá esik, ami magasabb arány, mint a tavalyi első hullám csúcspontján volt. A Wizz Air is leállította terjeszkedési terveit, és januárban 75%-kal csökkentett kapacitással működik.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek