Mostantól Michelin-csillagos séf főz a British Airways utasaira

A British Airways Tom Kerridge Michelin-csillagos séf főzjével igyekszik egy kis luxust csempészni a turista osztályra, írja a Travelandleisure. Az új szolgáltatás a Speedbird Café nevet kapta, a menüsorban pedig ugyanúgy szerepelnek a húsos szendvicsek mellett brit klasszikus ételek - például a steak ale pitével és egy korsó sörrel -, mint a karfiolos tortilla a nemzetközi fogások között. 

Forrás: British Airways

Kerridget a brit konyha nagymestereként is emlegetik, a Marlow városában található The Hand & Flowers étterme az Egyesült Királyságban elsőként kapott két Michelin-csillagot kapott. Ugyanakkor ha valaki negyvenezer láb magasan szeretné kipróbálni a konyháját, annak előre meg kell rendelnie mindazt, amit a gépen majd enni szeretne. Az utasoknak ugyanis legalább 12 órával az indulás előtt le kell adniuk online rendelésüket, és ki is kell azt előre fiizetniük.

Tom KerridgeForrás: British Airways

Ezzel a légicég egyrészt garantálja, hogy az adott ételt minden esetben fel tudják szolgálni az utasnak, másrészt azt remélik, hogy az előre bekészítéssel a fedélzeti hulladék és -maradékok mennyisége is jelentősen csökkenthető. Az új menü január 20-ától lesz elérhető a légitársaság rövidtávú járatainak turista osztályán. Azon utasok, akik nem szeretnének ebben részesülni, azok továbbra is egy szelet müzliszeletet vagy chipset, és egy üveg ásványvizet kapnak. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek