Pokémonos repülőgépek karcolják az eget Japán felett

  A harmadik legnagyobb japán szigeten, Kjúsún bázissal rendelkező Solaseed Airlines légitársaság december 19-én mutatta be sajtónyilvánosság előtt Pokémonos mintára festett gépét, amely első repülőútján Mijazaki városból a tokiói Haneda repülőtérre tartott – írja a CNN Travel.

  Forrás: Courtesy of Solaseed Air

  A mesemintás repülőgépek annak a megállapodásnak az eredményei, amely az animakarakterek licencét birtokló The Pokémon Company és Japán különböző turisztikai régiói között jött létre. A Kjúsú keleti partján fekvő Mijazaki a nyolcadik prefektúra, amely csatlakozott ehhez a partnerséghez. Ez már csak azért is fontos, mert minden prefektúrának saját Pokémonja van.

  Mijazakié például az Exeggutor, akit azért választottak, mert nagyon hasonlít a környéken őshonos datolypálmához. De például Japán északi, havas prefektúráját képviselő Hokkaido szigetnek a hideg időjárást jól tűrő Alolan Vulpix pokémon a védőkaraktere, Fukusimához pedig a rózsaszínű Chanseyt rendelték, akinek a mesében gyógyító ereje van. A repülőgépek nemcsak kivülről mintásak, az ülések fejtámlatakaróit is Pokémonok díszítik, ahogy a tollakat és matricákat is, amelyeket néhány szerencsés utas kaphat ajándékba.

  Forrás: Courtesy of Solaseed Air

  Persze azokra is gondoltak, akik még egy darabig nem terveznek repülni. Ők Mijazaki városában, Miyakonojo-ban és Nobeoka településén Exeggutor-figurás buszokra szállhatnak. Ezek a Pokémonos buszok és repülőgépek a tervek szerint a 2021-es év végéig szállítják majd az utasokat.

  A népszerű film- vagy mesekaraktereket ábrázoló gépeknek komoly hagyománya van a légiiparban. Nyolc évvel ezelőtt például a tajvani EVA Air mutatta be Hello Kittys repülőgépét, 2015-ben pedig egy kisvideóban láthattuk, ahogy kigördül a festőhangárból az All Nippon Airways (ANA) Star Wars festésű Boeing 787-9 Dreamliner repülőgépe. A légitársaság az új Tokió-Vancouver között repülőjáratával promotálta a Star Wars-sorozat akkoriban mozikba kerülő filmjét, Az ébredő Erőt.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!