Mozgó repülőből csúszott ki két utas és egy kutya

Hatalmas felfordulást okozott egy férfi, egy nő, valamint egy nagy szolgálati kutya a New York-i La Guardia repülőtéren. Az Atlantába induló repülőgép nem volt teljesen tele, ennek ellenére egy férfi és egy nő nem akart letelepedni a helyére és többször is helyet cseréltek más utasokkal a Delta Air Lines 462. számú járatán. Amikor a repülő a kifutópálya felé kezdett gurulni, a férfi figyelmen kívül hagyva a légiutas-kísérő utasítását, hogy üljön le, közölte, hogy poszttraumás stresszben szenved. A férfi ezután erővel kinyitotta a gép ajtaját, aktiválva a vészcsúszdát, majd a társával és a kutyájukkal együtt lecsúszott a gépből. Rövid idő múlva őrizetbe vették őket – közölték a tisztviselők.

A La Guardia repülőtér a New Yorkot kiszolgáló három nemzetközi repülőtér egyikeForrás: Patrick Handrigan/Wikipedia

Kedden a hatóságok azonosították a csúszdát aktiváló utasokat: Antonio Murdock (31) és Brianné Greco (23), mindketten floridai lakosok. Murdock urat és társát különböző vádakkal jelentették fel a bíróságon, de mindketten szabadon távozhattak. A következő bírósági tárgyalásuk februárban lesz. A kutyát, egy Rain nevű 8 hónapos nőstényt egy Brooklynban található menhelyre szállították.

Nem először fordult elő, hogy egy pánikba esett utas ilyen manővert hajtott végre egy New York-i repülőtéren, de a Delta, és a La Guardiát üzemeltető kikötő szerint is szokatlan volt, hogy valaki ilyen menekülést hajtson végre.

A sokat megélt Delta Air Lines szerint is szokatlan eset történt - illusztrációForrás: villa-catch-the-sun/Pixabay

"Ha leülök, kiborulok" – mondta állítólag Murdock, amikor a légiutas-kísérő többszöri felszólítással megkérte, hogy foglaljon helyet. Ehelyett elindult a gép eleje felé. A panasz szerint egy másik légiutas-kísérő hallotta, hogy azt mondta: „Le kell szállnom a gépről". Akkor a férfi elhaladt mellette, és kinyitott egy vészkijáratot. A csúszda kioldódott, a férfi felkapta a kutyát és kilépett a csúszdán keresztül, majd őt követte a nő is – áll a panaszban. A nem sokkal 10 óra előtt indulni készülő gép visszatért a kapuhoz, ahol a többi utas normális módon szállt ki, majd alternatív járatokon helyezték el őket – közölte a Delta szóvivője. Az eset során senki sem sérült meg. Amikor a tisztek megérkeztek, hogy őrizetbe vegyék őket, a férfi azt kiabálta, hogy nem tartozik a gépre, mert az nem az ő járata – írja a New York Times.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek