Videón láthatja, milyen utat járnak be a csomagok Ferihegyen

A legmodernebb átvilágító berendezésekkel és megnövelt kapacitással várja vissza az utasokat a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér csomagrendszere. Az új poggyászkezelő csarnok nyárra készült el, a forgalomszegény időszakot kihasználva pedig valamennyi biztonsági átvilágító berendezés, folyamatos működést biztosító funkció és új poggyászszalag tesztelése is befejeződött, ebből az alkalomból pedig a Budapest Airport videót készített arról, hogy milyen utat jár be a poggyász a feladástól az új poggyászosztályozóig.

A SkyCourt utasforgalmi területei alatt működő poggyászosztályozó terület kapacitásait 50%-kal növeli meg az a mintegy 2000 négyzetméteres épület, amely a légi oldalon, közvetlenül a 2. Terminál központi csarnoka előtt kapott helyet. 

A Budapest Airport a csomagrendszer átvilágító berendezéseit is a jelenleg elérhető legjobb eszközökre, az Európai Uniós irányelvek szerinti „standard 3" megfelelésű átvilágító berendezésekre cserélte. A csomagrendszer új biztonsági átvilágító berendezései szeptember óta vannak éles szolgálatban; a komputertomográfia (CT) elven működő, nagy kapacitású gépek képesek az átvilágított poggyászok tartalmát három dimenzióban ábrázolni, ami még precízebb biztonsági ellenőrzést tesz lehetővé.

A csomagrendszer kapacitásának bővítése során összesen 301 új rendszerelemet építettek be a szakemberek, ami 875 méterrel több mint 2,8 kilométerre növelte azt a nyomvonalat, amelyen keresztül a csomagok a feladástól az osztályozásig eljutnak.

Forrás: Budapest Airport/Baranyi Róbert

A napokban lezajlott 72 órás próbaüzemet repülőtér-forgalmi és utasbiztonsági szakemberek, a műszaki terület szakértői és a kivitelező cégek képviselői felügyelték, annak érdekében, hogy az új rendszer működése még a teljes kapacitás kihasználása esetén is zökkenőmentes legyen. A tesztekből az utasok semmit nem érzékeltek; a tesztüzem gondosan felépített protokoll mellett, három nap alatt, fennakadás nélkül lezajlott. A rendszeren keresztül a legkülönbözőbb méretű és felületi struktúrájú poggyászok is gond nélkül célba érnek.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek