Ismét elrepülhetünk a nyárba, az első biztonságos úti cél minősítést szerzett városba

Tegnap landolt a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren az Emirates EK 111-es járata, ez volt a légitársaság első járata március óta. A dubaji légitársaság Boeing 777-es gépe újra hetente kétszer, szerdánként és szombatonként repül a két város között. A járat Dubajból, a nyári menetrend alapján, helyi idő szerint reggel 8.45-kor indul és magyar idő szerint 12.40-kor érkezik meg. Budapestől délután négy órakor indul és 23.20-kor érkezik Dubajba. A téli menetrend szerint közlekedő járatok Dubajból a délelőtti órákban indulnak, majd Budapestről 15.10-kor indulnak vissza. A járatra Economy és Business osztályokra lehet jegyet foglalni - derül ki a társaság sajtóközleményéből.

Forrás: Budapest Airport/Baranyi Róbert

Dubaj újranyitásának köszönhetően a magyar utasok ismét utazhatnak a közel-keleti metropoliszba üzleti vagy szabadidős látogatás céljából, továbbá a légitársaság biztonságos és kényelmes dubaji átszállási lehetőséget biztosít több mint 95 további úti célra. Dubaj volt a világon az első, amely elnyerte az ENSZ Világturisztikai Szervezetének Biztonságos Úti Cél minősítését, mivel a város átfogó és hatékony intézkedéseket vezetett be a látogatók egészségének és biztonságának védelme érdekében.

Jegyeket az emirates.com honlapján, az Emirates applikáción keresztül, az Emirates jegyirodáiban, illetve utazási irodákon keresztül lehet váltani. A jegyfoglalási feltételekről ezen a weboldalon tájékozódhatnak az utasok.

A légitársaság is átfogó higiéniai intézkedéseket vezetett be a járvány miatt. A Budapestről induló gépre így a 12 évnél idősebb utasok kizárólag érvényes, kinyomtatott, angol vagy arab nyelvű, negatív PCR-teszttel szállni (visszafelé erre nincs szükség). Az utasok beszálláskor higiéniai készletet kapnak, és a repülés idején, illetve a repülőtereken is kötelező végig a maszk viselése. A dubaji repülőtéren érintésmentes testhőmérséklet-mérést végeznek, és a check-in is teljesen érintésmentesen zajlik.

A Dubajba utazóknak a fedélzeten ki kell tölteni egy nyilatkozatot, melyet a légikísérőktől kapnak. A kitöltött nyilatkozatot át kell adniuk leszállás után a Dubaji Egészségügyi hatóságok munkatársainak. Szintén kötelező a COVID19 - DXB Smart App okostelefonos alkalmazás (iOS vagy Android) letöltése minden beutazó számára. Az alkalmazás a fertőzések megelőzését, és az esetleges kontaktkutatást segíti. További információk itt olvashatók.

Forrás: Budapest Airport/Baranyi Róbert

Az Emirates 150 ezer euróig fedezi magyar utasai egészségügyi, illetve napi 100 euróig a karanténnal kapcsolatos szállodai költségeit, amennyiben utazásuk során COVID-19 fertőzéssel diagnosztizálják őket. A költségtérítés – amely automatikusan jár minden megvásárolt Emirates-repülőjegyhez - a 2020. december 31-ig történő utazásokra érvényes, függetlenül a kabinosztálytól és az úticéltól. A költségtérítés az első utazás napjától számítva 31 napig érvényes, abban az esetben is, ha az utas tovább utazik, miután megérkezett az Emirates-szel úti céljára. A szolgáltatás részletei ezen a linken találhatóak.

Az Emirates minden légiutas-kísérője védőfelszerelést visel, a dubaji földi kiszolgáló személyzet pedig arcmaszkban és kesztyűben áll az utasok rendelkezésére. A személyzet és utasok közötti érintkezés csökkentése érdekében a fedélzeten az étel- és italfelszolgálást is az egészségvédelmi szempontoknak megfelelően alakították át. Kézipoggyászt a megszokott szabályok szerint lehet felvinni a fedélzetre.

Forrás: Emirates

A 1,5 óránál hosszabb repülőutakon a személyzet egy fővel bővül, akinek kizárólag a mosdók folyamatos tisztán tartása a feladata. Az Emirates összes, Dubajban landoló járata alapos tisztításon esik át, melynek során olyan speciális vegyszert használnak, amely bizonyítottan elpusztítja a vírusokat és a baktériumokat, és hosszan tartó védőbevonatot képez a felületeken megakadályozva a kórokozók újbóli megtelepedését.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek