Egy anyuka három gyerekkel felháborító ok miatt várt napokat a Heathrow-n

Sheree Richardson és három gyermeke azért volt kénytelen három napon át a londoni Heathrow repülőtéren vesztegelni, mert a légitársaságok előnyben részesítették a drágább jeggyel rendelkező utasokat. A perth-i anyuka 14, 11 és mindössze egyéves gyerekeivel a földön aludt a reptéren, miután hazaútjuk előtt változtatták meg az ausztrál beutazási szabályokat, amelyek szerint Nyugat-Ausztráliában hetente csak 525 külföldről érkezőt engednek be, vagy naponta maximum 75 személyt - írja a Sydney Morning Herald.

Egy ausztrál anya három napig várt a reptéren három gyermekévelForrás: AFP/Herbert P. Oczeret

Az anyának ugyan volt jegye a hazaútra, de a repülőgéptársaság is csak limitált utast engedhet fel járataira, márpedig a magasabb osztályú jegyekkel rendelkezők előnyt élveztek. Richardson és három gyermeke ezért három napot töltött a reptéren, míg a közösségi médiában posztolt bejegyzése nagy felháborodást váltott ki.

„Hontalan lettem a Heathrow-n három gyerekkel. Három napja figyelem, ahogy az emberek megveszik a business osztályra a jegyüket! Egy 14, egy 11 és egy egyéves gyerekkel" – írta elkeseredett posztjában, amely aztán elért az ausztrál hatóságokhoz. Ugyan a szabályokat nem változtatták meg, ám azóta a háromgyerekes anyukának szállást foglaltak, a jelenlegi állás szerint pedig a jövő héten hazatérhetnek hazájukba.

Az ausztrál hatóságok hétfőn egy csapatot állítottak össze, akik a londoni repülőtéren hasonló problémákkal küzdő ausztrál utasoknak igyekeznek segíteni.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek