Íme, az első anya-lánya pilóta páros!

  A repülés alapvetően egy férfiak által dominált ágazat, és még 2019-ben is a kereskedelmi járatok pilótáinak csupán 4,4 százaléka nő, igaz, ez csak az angol és az amerikai statisztika. Két nő azonban most újraírta kicsit a történelmet, amikor a Delta Boeing 757-esét egy anya-lánya pilóta páros vezette.

  Wendy Rexon és Kelly RexonForrás: John R. Watret/Twitter

  Wendy Rexon kapitány első tisztje ugyanis nem más, mint a lánya Kelly Rexon. Ráadásul Wendy férje és a másik lánya is pilótaként dolgozik, így ebben a családban mindenki ugyanazt a munkát választotta.

  „Gyerekkorunkban sokat futkostunk a szüleink pilóta sapkájában és rengeteget utaztunk is velük. Én 16 évesen kezdtem el repülni, az első tanítványom pedig a húgom volt" – mesélte Kelly Rexon.

  Wendy Rexon és lányának első közös felszállása New Yorkban, a JFK reptéren történt. Teljesen nem volt eseménytelen a repülés, mivel a két nő füstöt érzékelt a pilótafülkében. A gépet azonban így is sikerült minden probléma nélkül letenniük Los Angelesben, írja a Travel Daily.

  Az ajánlóban látható kép forrása: John R. Watret/Twitter.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Ezek is érdekelhetnek