Így szankcionálja az alaszkai légitársaság azokat, akik nem viselnek maszkot

  Az Alaska Airlines a fociból merített inspirációt a renitens utasok megrendszabályozásához. Június 30-tól sárga lapot kapnak azok, akik nem viselnek maszkot a gépen, a kártyán írásbeli figyelmeztetés is áll: "Nálunk prioritást élvez az utasok és az alkalmazottak biztonsága, ehhez azonban együttműködésre van szükség. Ezért az Alaska Airlines azt kéri az utasoktól, hogy a fedélzeten viseljenek arcmaszkot vagy kendőt, kivéve étkezés vagy ivás esetén" - adja hírül a Business Insider.

  Forrás: Gabriele Lässer/pixabay.com

  A szabály alól kivételt képeznek a gyermekek és azok, akiknek egészségi állapota nem teszi lehetővé a maszk viselését. Az alaszkai légitársaság szabályai a legszigorúbbak közé tartoznak: már május 11-től kötelező náluk a maszk, főbb járataikon pedig július 31-ig lezárják a középső üléseket és maximum 65%-os kapacitással indulnak útnak.

  A focival ellentétben viszont itt nincs piros lap, aki a sárga lap hatására sem veszi fel a maszkját, az ellen vizsgálatot indítanak, melynek eredményeként akár ki is tilthatják a légitársasági további járatairól. Hasonló incidensre egyébként az American Airlinesnál volt példa nemrégiben, egy utast eltiltottak a repüléstől addig, amíg kötelező a maszkviselés.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!