A Helsinki reptérre egy darabka természet költözött

A Helsinki Repülőtér fejlesztési munkálatai folytatódnak annak ellenére, hogy a járvány miatt jócskán lecsökkent a légiforgalom. Június elején például hatalmas sziklákat szállítottak a megújuló 2-es terminál érkező oldalának előcsarnokába. A Luotónak (Szigetnek) nevezett dekoráció célja, hogy már az érkezéskor a finn természet élményével ajándékozza meg a látogatókat - derül ki a finavia.fi híréből.

Az ipari hangulatú épületre ráfér a díszítésForrás: Tiia Monto/commons.wikimedia.org

A Luoto egyrészt fogadja a Finnországba érkező utasokat egy kis nyugalmat kínálva a szorongóknak, felfrissülést nyújtva az utazás fáradalmai között, egyúttal kapcsolatot is teremt az ázsiai repterekkel, ahol a régióban hagyományos kert-, kő- és bonsaidekorációk szinte már alaptartozéknak számítanak.

A Luoto részét képezi egy ikebana, emellett fák, száraz tőzeg, magas fű, kövek és moha jellemzik. Az installációt automatizált öntözőrendszerrel is felszerelték, és úgy helyezték el, hogy a megvilágítás ideális legyen a növényeknek.

Az alkotás alapját három szikla képezi, amelyek a Terrawise Vihtiben található kőfeldolgozójából érkeztek a terminálra. A kövek a túrázás és felfedezés életérzését közvetítik, együttes súlyuk meghaladja a 20 tonnát. A dizájnt a Helsinki új központi könyvtárát is tervező ALA Architects jegyzi.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek