Jöhetnek az emeletes repülőülések

A Zephyr Seat emeletes üléssor tervezőjét, Jeffrey O'Neillt egy New York-Szingapúr járaton töltött, álmatlan éjszaka ösztönözte gondolkodásra. Akkoriban ez a 19 órás út volt a világ leghosszabb kereskedelmi útvonala, O'Neill pedig olyan megoldáson törte a fejét, mely lehetővé tenné a premium economy osztály utasainak is, hogy vízszintbe helyezzék magukat a hosszú út során - adja hírül a cnn.com.

Forrás: republic.co/zephyr-aerospace

A tervezőnek eszébe jutott egy argentín buszos utazás, melynek során kétszintes ágyakon alhattak az utasok. Az ötlete repülőre alkalmazta a lenti ülések és a felső csomagtárolók közti tér kihasználásával, így született meg a Zephyr életnagyságú makettje.

A felső ülések mindössze másfél méter magasan helyezkednek el, és optimalizálják a helykihasználtságot anélkül, hogy a légitársaságnak üresen kellene hagynia üléseket, vagy csökkentenie kellene az utasok létszámát - így helyveszteség nélkül indulhatnának el a járatok a koronavírusellenes intézkedések idején is, emellett az ülőhelyek is kényelmesebbek lennének, nagyobb lábtérrel.

Az ötlet még gyerekcipőben jár, de O'Neill elmondása szerint már négy nagyobb légitársasággal folytatott megbeszéléseket, köztük az amerikai Delta Airline-al. A következő lépés az ülések biztonsági tesztelése lesz, amely három évig is eltarthat.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek