Változnának a mosdóhasználat szabályai is a repülőkön

Az ENSZ Nemzetközi Polgári Repülési Szervezete (ICAO) is kiadta a repülőgépekre vonatkozó új iránymutatásait, amelyek között a repülés során történő mosdóhasználat szabályozása is szerepel. Az ICAO célja, hogy egységes szabályokat alkosson a légitársaságoknak és repülőtereknek, hogy az utasok és a személyzet is biztonságban utazhasson. Persze más javaslataik is vannak, de mosdóhasználat minden bizonnyal a leginkább neuralgikus pont - adja hírül a travelpulse.com.

Mosdó a Cathay Pacific első osztályánForrás: commons.wikimedia.org

A mellékhelyiség a legkisebb helyiség a repülőgépen, mely különösen kedvez a kórokozók terjedésének, így az ICAO korlátozná a WC-hez való hozzáférést. Ahol lehetséges, külön mosdót kapnának az utaskísérők, míg az utasoknak az ülőhelyük alapján jelölnének ki illemhelyet. Ez nyilvánvalóan okozhat logisztikai problémákat a repülőutakon.

Ezzel párhuzamos korlátoznák a rövid távú járatok ételek és italok felszolgálását is, ezeket csak becsomagolva lehetne árulni. Az arcmaszkok viselésének az aktuális közegészségügyi iránymutatásokkal kell összhangban lennie, és ahol lehetséges, lehetővé kell tenni a társadalmi távolságtartást.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek