A pilóták arra kérik az embereket, hogy úgy vásároljanak repülőjegyeket, ahogy korábban toalettpapírt

Pilóták próbálják meggyőzni az embereket, hogy újra repüljenek. Chris Pohl, a franciaországi Toulouse bázisú Virgin Atlantic pilótája, és Charlotte Dielman, belgiumi székhelyű pilóta képeket tettek közzé az Instagramon. A fotókon táblákkal üzennek, amelyek arra ösztönzik az embereket, hogy újból repüljenek, úgy, mint korábban, a koronavírus miatti korlátozások előtt.

A pilóták közül sokan a földre kényszerültek, és a munkájuk is veszélybe került - illusztrációForrás: Thomas Fengler/Pixabay

"Az egyetlen, ami tartja bennünk a lelket, ti vagytok, hűséges ügyfeleink, utasaink, nélkületek a földre kényszerülünk. Repüljük be újból a világot!" – írta Pohl egyik bejegyzésében.

Pohl azt nyilatkozta, hogy utoljára március 16-án repült Bostonból Londonba. Szerinte az emberek azért nem vásárolnak repülőjegyeket, mert nem tudják, mikor és hova tudnak repülni, a légitársaságok pedig foglalás híján nem tudják megtölteni a gépeket. Mint mondja, az Egyesült Királyságba például sok ember azért nem repül, mert azt követően 14 napig karanténba kell vonulnia. Charlotte Dielman is kivette részét a felhívásból.

Pohl pedig elmondta, hogy sok kollégája elvesztette az állását, másoknak, köztük neki is bizonytalan a jövője. Az ausztrál kapitány azt reméli, hogy üzenete segít ösztönözni az embereket, hogy támogassák az ő és a többi pilóta visszatérését a levegőbe. 

A 38 repüléssel eltöltött évem során még soha nem tapasztaltam ilyen válságot, ideértve az öbölháborút, a szeptember 11-i támadást és a vulkáni hamut is" – tette hozzá.  

Az ausztrál pilóta ugyan aggódik a jelenlegi helyzet miatt de a humorát nem veszítette el. Elmesélte az  Instára felkerült ominózus fotó megszületését, mely a franciaországi otthonában készült a fia közreműködésével. Ő maga egy BMX rámpán állt a kék égbolttal a háttérben az egyenruhája felsőjét viselve, rövidnadrában és papucsban, míg a fia toalettpapírokat dobált feléje – írja az Insider.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek