Új hosszútávú repülőútvonal született

A Pakistan International Airlines (PIA) már hosszú ideje szeretett volna közvetlen járatokat indítani Pakisztánból az Egyesült Államokba, ehhez pedig 2006-ban meg is vett egy pár Boeing BA 777-200LR-t, amelyek lehetővé teszik a 13 plusz órás utazást - adja hírül a forbes.com.

A PIA egyik Boeing 777-200/LR-eseForrás: Ken Mist/wikipedia.org

A PIA volt az első légitársaság, amely megkapta ezt a típust, azonban eddig nem használhatta. Az Egyesült Államok ugyanis a Pakisztán repülőtér biztonságára hivatkozva nem engedélyezte a közvetlen járatokat, csak az Egyesült Királyságon keresztül érkezhettek ide a gépek. Ez azonban szükségtelenné tette a költségesebb Boeingek bevetését, sőt, a kényszmegállás annyira nem érte meg a légitársaságnak, hogy 2017-ben be is szüntette amerikai járatait.

A járvány viszont fordulatot hozott, mert az USA átmenetileg engedélyezte a közvetlenül Pakisztánból induló járatokat: összesen 12 oda-vissza chartjárat repülhet, méghozzá csak a 200LR-ek valamelyikével. Az első gép május 31-én indult Iszlámábádból, és 13 óra 39 perccel később érkezett Newarkba.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek