Hatalmas káosz alakult ki a repülőtereken Indiában, miután elindították a belföldi járatokat

Az indiai repülőtereken hosszú sorok és káosz fogadta az utasokat, miután a koronavírus terjedése miatt lezárt repülőtereken most két hónappal később újra elindították a belföldi járatokat. A helyi média szerint közel 100 járat törlésre került. Maharashtra államban például – ahol Indiában a legtöbb a koronavírusos esetet regisztráltak – csak napi 50 járatot engedtek felszállni, ami több lemondást eredményezett. A dühös utasok szerint erről nem tájékoztatták őket időben.

Az Air India nem áll a helyzet magaslatán a járatok újraindításakorForrás: José Luis Celada Euba/Wikipedia

"A járatot törölték, és senki nem válaszolt nekünk az ügyfélszolgálatnál. Nem tudjuk, mit tegyünk" –mondta egy Csennai lakos. Ő a családjával március 15 óta tartózkodik a városban, és végre most helyet tudott foglalni egy járatra, hogy visszatérjen otthonába, Mumbaiba.

"Az emberek csak a repülőtérre érkezés után tudták meg, hogy törölték a járatukat – mondta az utas.

Többen a Twitteren panaszkodtak, hogy az Air India, nemzeti légi fuvarozó nem tájékoztatta őket a lemondásokról, és összekeverték az indulási menetrendeket.

Mások a járattörlésekről csak azt követően értesültek, hogy már hosszú órák óta várakoztak a beszállásra.

India a belföldi járatok újraindítása előtt fokozta a megelőző intézkedéseket. Biztonsági tisztviselők ellenőrzik az utasok hőmérsékletét, és hogy letöltötték-e a kormány Covid-19 nyomkövető alkalmazását. Egyéb intézkedések közé tartozik a cipők és a poggyászok fertőtlenítése.

Indiában eddig több mint 138 000 koronavírusos esetet regisztráltak. A március 25-én országosan bevezetett korlátozások miatt a személyvonatok és egyéb belföldi járatok felfüggesztésre kerültek. Most azonban ezeknek a korlátozásoknak egy része már megszűnt azokon a területeken, amelyeket nem tekintenek csatlakozási pontoknak – írja a BBC.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek