Ezek a járatok indulnak újra a következő hónapokban Ferihegyről

Májustól apránként tér vissza az élet a repülőterekre, fokozott biztonsági intézkedések mellett már Európa több országában megindult a légiközlekedés. Május elsejétől a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér forgalma – ha csak fokozatosan is – de szintén újraindult; egyre több légitársaság jelenti be Budapestre újra üzemelő járatait - derül ki a Budapest Airport közleményéből.

Forrás: Baranyi Robert/Budapest Airport

Május elsejétől újra üzemelnek a WizzAir átmenetileg felfüggesztett járatai, Budapestről így május folyamán már Athén, Barcelona, Bázel, Berlin, Birmingham, Dortmund, Eindhoven, Göteborg, Liverpool, London, Madrid, Podgorica, Szarajevó, Stockholm és Marosvásárhely városok érhetőek el. Májusban további légitársaságok járatai is újra közlekednek Budapestről; május elejétől naponta üzemel a KLM amszterdami járata, illetve május 16-án újraindul heti két napon az Eurowings düsseldorfi járata is.

Júniustól a British Airways Budapest-London, az Eurowings Budapest-Stuttgart, a Jet2 leeds-i és manchesteri járatai, a Qatar Airways Budapest-Doha és a Swiss Budapest-Zürich útvonala is elérhetővé válik. A nyár második hónapjától pedig az Emirates tervezi a Budapest-Dubai közvetlen járat indítását, illetve a napokban jelentette be a Ryanair, hogy július elejétől útvonalhálózatának 90 százalékán és legtöbb bázisán újraindítja a közlekedést.

A repülőtér ugyanakkor felhívja az utasok figyelmét, hogy a fenti üzemelési terv változhat az éppen aktuális Európai Uniós szabályozás és az adott célállomás járványügyi intézkedéseinek bevezetése alapján. Az egyes járatokkal kapcsolatban a légitársaságok és a Budapest Airport honlapján tájékozódhatnak.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek