Tovább szünetel és leépítéseket tervez a Ryanair

A Ryanair pénteken közölte, hogy júniusban a szokásos járatainak kevesebb, mint 1% -át fogja üzemeltetni, és 3000 munkahelyet tervez megszüntetni. Mint mondták, arra készülnek, hogy legalább két évet vesz igénybe a koronavírus utáni helyreállás - adja hírül a businessinsider.com.

Forrás: novakrider/pixabay.com

Mint hozzátették, júliusban szerkezetátalakítási programot kezdenek, több pozíciót ismegszüntetve, mely a munkaerő körülbelül 15%-ának leépítésével jár, ami elsősorban a pilótákat és légiutas-kísérőket érinti. Emellett több munkavállaló akár 20%-os fizetéscsökkenésre illetve fizetés nélküli szabadságra számíthat, miután a társaság több európai bázisa is bezár.

A légitársaság becslései szerint május-júniusban kevesebb mint 150 000 utast szállítanak, mivel Európában továbbra is fennállnak az utazási korlátozások és a járvánnyal kapcsolatos aggodalmak sem szűntek meg. Eredetileg 42,4 millió utasra számítottak a második negyedévben, és noha azt várják, hogy július és szeptember között növekszik a repülőjegyek iránti igény, a korábban tervezett 44,6 millió utasnak így is csak kevesebb mint fele fog elindulni.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek