Így fogunk repülni májustól

Tegnap beszámoltunk arról, hogy a Wizz Air légirátsasággal május elejétől melyik 16 desztinációra tudunk repülni. A légitársaság most küldött sajtóközleményéből pedig az derült ki, hogy május elsejétől milyen szigorított higiéniai előírásokat vezet be. Az új egészségvédelmi szabályok célja, hogy elősegítse a fizikai távolságtartást a beszállás során, és biztosítsa az eddiginél is nagyobb tisztaságot a repülőgépek fedélzetén.

Új egészségügy szabályokat hozott a légitársaság az utasok és a személyzet védelméreForrás: Anna Zvereva/Wikipedia

A közlemény szerint a légitársaság arra kéri az utasokat, hogy lehetőség szerint az interneten végezzék el az utasfelvételt, illetve online vásárolják meg a kiegészítő szolgáltatásokat is, beleértve az extra poggyászt, hogy minimálisra csökkentsék az emberekkel való indokolatlan érintkezést a repülőtéren.

Határozottan ajánlják az önkiszolgáló poggyászfeladás és a gyorsított biztonsági ellenőrzés igénybevételét azokon a repülőtereken, ahol erre lehetőség van. Az esetleges fertőzések megelőzése érdekében kérik, hogy be- és kiszállás során is tartsák be az új távolságtartási szabályokat.

Noha a Wizz Air összes repülőgépén alkalmazott HEPA szűrők hatékonyan kiszűrik a vírusok és baktériumok 99,7%-át az utastérből,

május 1-jétől a személyzetnek és az utasoknak is kötelező lesz arcmaszkot viselni a repülés teljes időtartama alatt.

Az utaskísérők minden utas számára fertőtlenítő törlőkendőt biztosítanak majd és kérik az utasokat, hogy a fedélzeti vásárlások ellenértékét érintésmentes bankkártyás fizetéssel egyenlítsék ki. Az üléstartókban május elejétől már nem találunk fedélzeti magazinokat és ahol a járattöltöttség megengedi, a személyzet az utasok átültetésével is igyekszik majd elősegíteni a távolságtartást.

Megmarad az alapos napi takarítás a Wizz Air teljes flottájában, a munkatársak esténként minden repülőgépet az előírásoknak megfelelően fertőtlenítenek. Az újonnan bevezetetett intézkedéseket a fenti videóban meg is tekinthetik.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek