Argentína szeptemberig befagyasztja az összes járatát a járvány miatt

Argentína szeptember 1-jéig betiltotta az összes belföldi és nemzetközi kereskedelmi repülést, mivel az ország kemény harcot folytat a koronavírus-járvánnyal szemben. A Nemzeti Polgári Repülési Igazgatóság rendelete felszólította a légitársaságokat, hogy tartózkodjanak a jegyek eladásától a elkövetkezendő négy hónapban. A döntés miatt a repülési ágazat képviselőcsoportjai szerint ezer ember veszítheti el munkahelyét.

A mindig mozgalmas és vidám Buenos Airesben is megállt az életForrás: ArtTower/Pixabay

Argentína márciusban bezárta határait a külföldi állampolgárok számára, a karantén intézkedések bevezetéseképpen. Az Egyesült Államok Johns Hopkins Egyetemének adatai szerint az országban jelenleg közel 4000 megerősített fertőzés áll fenn, és 192 haláleset történt.

A Nemzeti Polgári Repülési Igazgatóság tisztviselői kifejtették, hogy a rendelet célja annak megakadályozása, hogy a légitársaságok menetjegyeket árusítsanak az argentin hatóságok által jóvá nem hagyott járatokon.

A Nemzetközi Légi Közlekedési Szövetség adatai szerint a repülési ágazat 12 milliárd dollárt ér az argentin gazdaság számára, vagyis a GDP 2,1 százalékát. Az ENSZ Turisztikai Világszervezete szerint a külföldi turisták évente több mint egy milliárd dollárt költenek el az országban – írja a Breaking Travel News.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek