Idén ősztől ebben a közel-keleti országban is működik majd a Wizz Air

A Wizz Air a mai napon bejelentette, hogy megkötötte a végleges megállapodást a Wizz Air Abu Dhabi megalapításáról partnerével, az Abu Dhabi Developmental Holding Company PJSC-vel (ADDH). Az új diszkont légitársaság 2020 őszén kezdi meg működését az Abu-Dzabi nemzetközi repülőtéren - derül ki a cég sajtóközleményéből.

Abu-Dzabi nagymecsete, a Zájed sejkForrás: Jörg Peter/pixabay.com

A megállapodás fontos mérföldkő az Egyesült Arab Emírségekben működő új diszkont légitársaság, a Wizz Air Abu Dhabi elindulásában. A Wizz Air Abu Dhabi a tervek szerint az év második felétől kínálja a WIZZ-től megszokott alacsony viteldíjakat és magas színvonalú fedélzeti szolgáltatásokat számos izgalmas úti célra Európában, a Közel-Keleten, Ázsiában és Afrikában.

A Wizz Air Abu Dhabi a következő hónapokban megkezdi a munkatársak toborzását, ezzel számos új munkalehetőséget teremt Abu-Dzabiban, serkenti a helyi gazdaság növekedését és további látogatókat vonz a városba.

A bejelentés összhangban van Abu-Dzabi kormánya által indított Ghadan 21 akcelerátorprogram célkitűzéseivel. A program 50 milliárd dirham (AED) értékű befektetéssel járul hozzá Abu-Dzabi fejlődéséhez, hogy az Emírség világszerte vonzó üzleti és turisztikai központtá válhasson.

A megállapodást követően a légitársaság azonnal elindította a Légi Üzemeltetői Engedély (Air Operator's Certificate) és a Működési Engedély (Operating Licence) megszerzésének folyamatát az Egyesült Arab Emírségek polgári légi közlekedési hatóságánál.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek