Nem függeszti fel olaszországi járatait a Wizz Air

A korábbi hírek szerint a Wizz Air törölte olaszországi járatait március 10. és április 2. között, nem lehet jegyet foglalni ebben az időben Rómába, Bolognába, Cataniába, Nápolyba, Milánóba és Bariba sem. 

NápolyForrás: Lajos Móricz/pixabay.com

Mint a Wizz Air közleményében írta, a COVID-19 vírusfertőzés miatt számos olaszországi útvonala iránt visszaesett a kereslet, emiatt módosított menetrendet jelentett be a március 11-től április 2-ig tartó időszakra, amikor is csökkenti egyes, többek között olaszországi úti célokra közlekedő járatainak sűrűségét. 

A légitársaság ugyanakkor nem függeszti fel ezeket az útvonalakat, nem törölte minden, ezekre az úti célokra üzemeltetett járatát, csökkentett kapacitással továbbra is közlekedik az említett városokba. A módosítás ugyanakkor nagyobb számú járat törlését tette szükségessé, a jelzett időszakban összesen 60%-kal csökken a légitársaság teljes olaszországi kapacitása.

A Wizz Air a keresletcsökkenés következtében módosítja izraeli útvonalainak menetrendjét is, és törli egyes Tel-Avivba közlekedő járatait a 2020. március 11. és április 2. közötti időszakban. A módosítás egy magyarországi járatot érint a Debrecen–Tel-Aviv útvonalon.

Az érintett utasokat legkésőbb 14 nappal az indulás előtt e-mailben értesítik járatuk törléséről, és választhatnak, hogy elfogadják az ingyenesen, más dátumra felajánlott átfoglalást, visszakapják az eredeti viteldíj 100 százalékát, illetve WIZZ számlán történő jóváírás formájában a 120 százalékát.

Mivel a járattörlésről legkésőbb 14 nappal az indulás előtt értesítik az érintett utasokat, az 2004/261/EK rendelet értelmében ezen felüli kompenzációra nem jogosultak - adja hírül a közlemény.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek