Kiderült, mikor a legolcsóbbak a repülőjegyek

  Immár hatodik alkalommal jelent meg a Qtrip utazásfoglaló platform tanulmánya arról, hogy mikor érdemes lefoglalni a repülőjegyeket. A dél-kaliforniai székhelyű cég, amelynek testvérvállalata az CheapAir.com, 917 millió repülőjegyet elemzett, több mint 8000 piacon - adja hírül a Travelpulse.

  Forrás: fancycrave1/pixabay.com

  Mint írják, a tanulmány része annak a tágabb küldetésüknek, hogy átláthatóságot biztosítsanak, hogy az utazók tudják, mit vásárolnak, és jó döntéseket hozzanak.

  Íme, a tanulmány néhány megfigyelése:

  2019-ben a repülőjegyek átlagosan 77 nappal az indulás előtt voltak a legolcsóbbak. 2018-ban az utazást megelőző 76. napon, 2017-ben pedig a 70. napon, míg 2013 és 2015 között az 54. napon érte meg a legjobban a jegyvásárlás.

  2019-ben a jegyárak átlagosan 54-szer változtak, alkalmanként átlagosan 34 dollárral. 2018-ban ez a szám 61, 2017-ben pedig 62 volt.

  A kutatásból kiderült, hogy repülés napja fontosabb, mint az, hogy a hét mely napján vásároljuk meg a jegyet. Általában a kedden vagy szerdán induló járatokra 100 dollárral kevesebbet kell fizetni, mint az ugyanazon az útvonalon vasárnap közlekedőkre, amely messze a legdrágább nap az utazáshoz. Egyes elméletekkel ellentétben azonban még mindig nem számít, melyik napon vesszük meg a jegyet.

  Kedvező viteldíjakkal tavasszal 85 nappal, nyáron 113 nappal, ősszel 77 nappal, télen pedig 49 nappal az utazás előtt számolhatunk. A decemberi ünnepeket leszámítva a legjobb ajánlatokkal télen találkozhatunk, a nyár ehhez képest átlagosan 25 dollárral kerül többe.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!