Mostantól álomrepülőn utazhatnak Bécsből Thaiföldre és Tajvanba

Tegnap reggel 8 órakor érkezett meg Bécs, Schwechat repülőterére a BR61 járatszámú Boeing 787-10 Dreamliner, ami első alkalommal közlekedett a Tajpej-Bangkok-Bécs útvonalon. Az EVA AIR, Tajvan prémium, magánkézben lévő légitársasága vasárnaptól kezdve heti 4 alkalommal a Tajpej-Bangkok-Bécs-Bangkok-Tajpej útvonalon forgalomba állítja a Boeing 787-10-es Dreamlinert  – adta hírül sajtóközleményében az EVA AIR. 

Az EVA AIR Tajvan prémium, magán légitársaságaForrás: EVA AIR

A Boeing 787-10 repülőgép 68,3 méter hosszú, fedélzete kétosztályos elrendezést követ, mely 342 utas
befogadására alkalmas. A fedélzeten 34 Royal Laurel-Business és 308 turista hely áll az utasok rendelkezésére. A gép Royal Laurel osztályán a BMW mérnökei által tervezett, ággyá alakítható ülések biztosítják a kényelmes alvást. A turista osztályra a jól ismert német autós üléseket is gyártó RECARO tervezte az üléseket.

A tervezésnél a kényelem volt a fő szempont a hosszú út alattForrás: EVA AIR

Az utasterében 1900 méternek megfelelő a levegő oxigénszintje és nyomása, így az páradúsabb, mint a hagyományos repülőgépeken. A Boeing 787 fejlett légszűrő rendszerrel rendelkezik, a szűrők a kórokozók mellett a kellemetlen szagokat is kiszűrik a levegőből.

Boeing 787-10 repülőgépen összesen 342 utas fér elForrás: EVA AIR

Az EVA AIR 2022 végéig összesen 24 Dreamliner repülőgépet állít forgalomba, négy darab B787-9-est és húsz darab 787-10-est.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek