Heti három járatot indít Londonba a Flybe légitársaság Budapestről

Heti három járatot indít Londonba a Flybe légitársaság Budapestről

 

Májustól még könnyebbé válik eljutni Londonba a Budapest Airportról. A Flybe légitársaság heti háromszor közlekedik majd a délutáni órákban. A járatok kedden, csütörtökön és szombaton indulnak a londoni Southend repülőtérre, a menetrend pedig remek lehetőséget kínál hosszú hétvégi utazásokhoz.

A Flybe légitársaság Embraer 195-ös gépekkel repül, melyek a szokásos Boeing és Airbus gépeknél valamivel kisebbek. A járatok a Southend reptérre érkeznek, mely a London környéki kényelmesebb repterek közé tartozik. Itt az utazást követő reptéri tartózkodási idő is rövidebb, így az utasok hamarabb indulhatnak a főváros felé. Mivel a légikikötő a Temze torkolatánál fekszik, így a leszállás előtti látványért is megéri ide érkezni.

A London Eye esti fényeiFotó: Flybe

A Southendről nagyon könnyű bejutni Londonba, mivel a repülőtér saját vasútállomással rendelkezik. A menetidő ötvenkét perc a belvárosban található Liverpool street állomásig, de érdemes megfontolni azt, hogy csak Stratfordig megyünk, amely a vonal utolsó előtti állomása. Ide alig háromnegyed óra alatt elérhetünk, és az állomás közel fekszik a West Ham és a Whitechapel negyedekhez is. Mindkét körzetben olcsóbbak a szállások, mint a belvárosban, és a látványosságok csak néhány percre vannak metróval. Persze mindez igaz a Liverpool streeti vasútállomás esetében is, de onnan a legfontosabb látványosságok már gyalogos távolságban vannak. Cserében viszont a szállások valamelyest drágábbak.

Londonban akad látnivaló akkor is, ha 2017-ben a Big Ben és a Piccadilly Circus nem lesz az igazi. Tower és a nulladik hosszúsági körről is ismert Greenwich is könnyedén megközelíthető innen a földalattival. Ha a hosszú hétvégénken nem vetnénk meg egy igazi angol pub meglátogatásának gondolatát, akkor átszállás nélkül juthatunk el a Soho negyedbe. A Whitechapel negyedbe pedig egyébként is érdemes ellátogatni, és befizetni egy éjszakai Hasfelmetsző Jack túrára...

Újabb cikkünk ebben a témában:

Egyedülálló megoldás London megismerésére: bérelt kabrió beépített idegenvezetéssel 
Aki tud egyszerre több dologra figyelni, az igazán helyinek érezheti magát Londonban.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek