Fenntartható termékek készülnek a légitársaság levetett egyenruháiból

Fenntartható termékekké alakítja át jövőre lecserélendő egyenruháit a Norwegian, amellyel a UNICEF-et támogatja - adja hírül az Airportal. A norvég légitársaság 2020-ban cseréli le személyzete egyenruháit, a textilhulladék felhalmozódásának elkerülése érdekében azonban az egyenruhák nem a kukában fogják végezni, hanem fenntartható termékeket készítenek belőlük.

Forrás: Flybg/commons.wikimedia.org

A Still Traveling with Norwegian ("még mindig a Norwegiannel utazva") elnevezésű kísérleti projektben a légitársaság a Sisters In Business nevű szociális vállalattal működik együtt, amely bevándorló nők számára teremt munkahelyet a textiliparban.

A régi egyenruhákat fenntartható termékeké alakítják, elsőként a Norwegian-egyenruha jellegzetes kockás mintáját viselő neszesszer fog elkészülni. A termékeket kiválasztott rövid-távú járatok fedélzetén fogják értékesíteni, a bevétel 100 százalékát a gyermekeket támogató UNCIEF számára adományozzák.

"Ha a projekt sikeres lesz, egyenruhák ezreit menthetjük meg a pazarlástól. Mindannyiunk felelőssége, hogy olyan megoldást találjunk, amellyel minimalizálni tudjuk textilhasználatunk környezeti hatásait" – jelentette ki Anders Fagernæs, a légitársaság fenntarthatóságért felelős vezetője. Azt is hozzátette, hogy a termékek megvásárlásával az utasok nemcsak pozitív hatást gyakorolhatnak a környezetükre, de támogathatják a hátrányos helyzetű gyerekeket és a munkahelyteremtést.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek